Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Identification Labelprint-Oplossingen: Jouw goederen overal identificeerbaar en traceerbaar!
Jouw goederen overal identificeerbaar en traceerbaar!

Labelprint-Oplossingen

Digitalisering in de logistiek gaat steeds verder. Jij wilt graag inzicht in ladingen die naar jouw magazijn onderweg zijn en in interne goederenstromen en voorraden. Ook klanten verwachten up-to-date informatie over zendingen vanuit jouw magazijn. Bovendien moet je kunnen laten zien dat je werkt binnen de kaders van allerlei (internationale) regels en wetten. Dat alles lukt alleen als je je labels op orde hebt. Met een Actemium labelprint-oplossing zit je goed.

Labels handmatig printen, automatisch of via het web

Via labels markeer je goederen met een barcode of serienummer. Zo maak je ze identificeerbaar en traceerbaar. Met jouw labelprint-oplossing ontwerp je labels, vul je ze met de juiste informatie en print je ze. Dat kan op verschillende manieren. De meest basale manier is handmatig, bijvoorbeeld via een printapplicatie op je PC of tablet. De gegevens geef je handmatig in of selecteer je uit een Excelbestand of database.

Je kunt ook kiezen om labels automatisch te printen op basis van triggers vanuit jouw Warehouse Management Systeem (WMS) of ERP pakket. De labels krijgen automatisch de juiste variabele informatie, zoals artikelnummers, aantallen of gewichten, houdbaarheidsdata en partij/batch vanuit je ERP, WMS of zelfs een fysieke weegschaal.

Nog een stap verder ga je met een online web portal. Via die portal kunnen externe vestigingen of toeleveranciers labels printen die precies aansluiten bij jouw logistieke processen.

Hamat is klaar voor de toekomst met standaard Actemium WMS

Meer inzicht, betere service, voldoen aan wetgeving

Met goede labels krijg je inzicht in je interne processen, maar ook in de goederenstromen in de hele supply chain. Op basis van die informatie anticipeer je beter op toekomstige zendingen en wissel je makkelijk informatie uit met leveranciers en tussen vestigingen. Bovendien voorzie je in de behoeftes van klanten op het gebied van tracking&tracing. Tenslotte zorgen goede labels dat je altijd voldoet aan kwaliteitseisen en (internationale) regelgeving.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

De voordelen van labeling op een rij

  • Goederen identificeerbaar en traceerbaar
  • Minder papierwerk en administratieve lasten
  • Voldoen aan wet- en regelgeving en kwaliteitseisen
  • Voorkomen van fouten en tijdrovende  controlewerkzaamheden
  • Optimale afstemming binnen de keten

Marktleider Nicelabel

Onze Actemium labelprint-oplossingen maken gebruik van het standaard softwarepakket van marktleider Nicelabel. Met Nicelabel ontwerp je labels volgens alle geldende richtlijnen en standaarden, beheer je labels en genereer je printopdrachten. Bijvoorbeeld bij goederenontvangst, het gereed melden van productieorders, orderpicken, verpakken of het verzenden van orders.

Specifieke toepassingen

Labelprinting is essentieel in vrijwel alle logistieke processen. Zoals bijvoorbeeld:

  • SSCC (pallet)label printing van inkomende of uitgaande goederen
  • Labeling van halffabrikaat of gereedproduct in productie
  • Printen van verzendlabels voor  transporteurs
  • EU-GHS / CLP labelprinting van chemische stoffen
Nunhems verbetert wereldwijd logistieke processen

Volledige controle met Label Management System

Met het Nicelabel Label Management System kun je labels centraal opslaan en beheren. Ook vergelijk je labels visueel, autoriseer je gebruikers om labels te ontwerpen, wijzigen, goed te keuren en elektronisch te ondertekenen. Daarmee voldoe je aan kwaliteit- en validatierichtlijnen zoals GMP / GAMP en FDA.

Perfect passend bij jouw processen

We stemmen jouw printers en labels precies af op jouw situatie, eisen en wensen. Wij zorgen ervoor dat je niet te veel betaalt voor een overgekwalificeerd label dat je niet nodig hebt. Wij helpen je graag om exact de juiste combinatie te maken van vaste of mobiele printer, label en ribbon. Zodat je verzekerd bent van de beste labels, een printer die constante uptime en kwaliteit levert en ribbons die optimaal benut worden.

Nicelabel PowerForms Web

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.