Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Material Handling & Storage Interne Transportsystemen: Minder loopmeters en lagere belasting van personeel!
Minder loopmeters én lagere belasting van personeel!

Interne Transportsystemen

Een gestroomlijnd intralogistiek proces is essentieel om klantorders op tijd en correct te leveren. Jij weet hoe groot de afstanden zijn die mensen en materialen achter de schermen afleggen. Of je nu een magazijn, groothandel of productiebedrijf runt. Met transportsystemen van Actemium richt je jouw proces optimaal in en zorg je dat producten altijd met de juiste oriëntatie, in de juiste aantallen en op het juiste moment op hun bestemming aankomen.

Gestroomlijnd automatisch (intra)logistiek proces

Een werkvloer waar medewerkers met en zonder pallettrucks en heftrucks kriskras door elkaar bewegen is niet efficiënt. En niet veilig. De grote aantallen pallets, dozen, pakketten, kratten en trays die in jouw operatie dagelijks worden verplaatst vragen om hogere capaciteit. Daarnaast wil je jouw kostbare vloeroppervlakte optimaal benutten door de hoogte van de ruimte te gebruiken. Dit vraagt om verticale verplaatsing van goederen. Je wilt bovendien weten waar alle goederen zich in het proces bevinden, slimme buffers inbouwen en schaars personeel zo efficiënt mogelijk inzetten.

Wat zijn interne transportsystemen?

Interne transportsystemen bestaan uit mechanische en elektrische hardware- en softwarecomponenten. Denk aan rollenbanen, band- of kettingtransporteurs voor horizontale verplaatsingen en aan spiraalconveyors of liften voor verticale verplaatsingen. Eventueel voorzien van modules voor het samenvoegen en verdelen van stromen, en het oriënteren, sorteren of bufferen van producten.

ID-Logistics
ID Logistics automatiseert orderverwerking nieuw DC MediaMarkt

Voordelen van interne transportsystemen

 • Minder loop- en rijkilometers
 • Betere werkomstandigheden door minder zwaar werk
 • Minder bottlenecks in het proces
 • Optimale aanlevering van goederen voor verdere afhandeling
 • Goede verbinding tussen afdelingen, magazijnen en verdiepingen
 • Intelligente buffers voor optimale benutting capaciteit (load balancing)
 • Contactloos bufferen: geen botsende goederen en daardoor veilig en geluidsarm
 • Real-time inzicht in goederenstromen, bottlenecks en storingen
 • Modulair en schaalbaar: flexibel en perfect in te passen
 • Geluidsarm
 • Laag energieverbruik
 • Onderhoudsvriendelijk

Complete transportsystemen

Actemium integreert complete interne transportsystemen, inclusief low-level en high-level software en aanvullende modules. We leveren en configureren PLC-software, eventueel aangevuld met Human Machine Interfaces (HMI) – schermen om machinestatus en storingen in de gaten te houden – of een Supervisory Control And Data Acquisition softwarelaag (SCADA) – voor monitoring en visualisatie. Daarnaast rusten we transportsystemen uit met labeltoepassingen (Label Print and Apply), scanoplossingen (scanners of camera’s) en meet- of weeginstallaties (dimensioning en weighing).

Bovendien implementeren we waar nodig een intelligent WMS/WCS dat functioneert als een orkestleider boven het gehele proces. Het WMS/WCS  zorgt voor een optimale samenwerking tussen mensen en installaties – zoals transportsystemen, sorteersystemen, opslag en buffersystemen, verpakkingsmachines, robots en eventueel AGV’s of AMR’s.

De beste oplossing in ieder logistiek proces

Actemium begeleidt je vanaf het moment dat je een transportbehoefte hebt tot aan het onderhoud van het systeem dat we implementeren. We bepalen samen met jou het beste (technische) antwoord op jouw vraag. Daarbij houden we rekening met jouw bestaande logistieke processen, productkarakteristieken van de goederen die we verplaatsen, de juiste capaciteit – inclusief eventuele buffers –, de oriëntatie waarin de goederen moeten aankomen voor optimale verdere afhandeling, de af te leggen afstanden en natuurlijk de kosten.

We vertalen je vraag naar een totaaloplossing, die wij inmeten, uittekenen, samenstellen en installeren op jouw werkvloer. De besturing wordt door onze eigen paneelbouwafdeling gemaakt en door eigen engineers geprogrammeerd. Je profiteert zo van onze jarenlange ervaring met de logistieke werkvloer. Al onze installaties zijn veilig. Ze voldoen aan de geldende machinerichtlijnen en -normen en hebben het CE-keurmerk.

We sluiten het complete transportsysteem aan, integreren de besturing in jouw bestaande IT-landschap en stellen het in bedrijf. Na de go-livebegeleiding, training en overdracht ben je eigenaar van een betrouwbaar systeem. Vanaf dat moment ontzorgt onze serviceafdeling jou 24/7, op basis van een duidelijke serviceovereenkomst.

Interne transportsystemen optimale flow van materialen in jouw logistieke proces

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.