Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Material Handling & Storage Retrofit en Procesoptimalisatie: Moderniseer én optimaliseer jouw bestaande installatie!
Moderniseer én optimaliseer jouw bestaande installatie!

Retrofit en Procesoptimalisatie

Om te kunnen blijven voldoen aan steeds strengere klant- en veiligheidseisen, moet je kunnen vertrouwen op jouw logistieke installatie. Is die niet betrouwbaar genoeg (meer)? Sluit hij niet meer aan bij de vraag van jouw klanten? Of zijn de onderhoudskosten hoog? Dan is retrofit iets voor jouw organisatie. Wij moderniseren de besturing, elektrische installatie en software. En we adviseren over optimalisaties in je proces en implementeren die. Zo kun je weer jaren vooruit.

Meebewegen moet

Veranderende marktvraag zorgt dat veel bedrijven niet langer (alleen) volle pallets leveren. Hun groothandelfunctie verschuift naar e-fulfilment, waar kleinere orders worden geplaatst. Ook oplossingen voor logistieke automatisering veranderen. Upgraden van een logistieke installatie met de nieuwste technologie brengt veel voordelen naar de werkvloer. Denk aan high-levelsoftware als een intelligent WMS/WCS. Soms heb je simpelweg geen keus, bijvoorbeeld wanneer componenten van jouw besturing, low-levelsoftware (PLC) of elektrische installatie niet langer leverbaar zijn.

Wat is retrofit?

Tijdens een retrofit moderniseren we jouw bestaande elektrische installatie of operationele proces. We updaten de besturing, low-levelsoftware, high levelsoftware en controleren en verbeteren de veiligheid. En we voorzien jouw installatie van moderne, standaard leverbare componenten.

We voeren een retrofit uit op jouw productieproces, individuele machine of volledige installatie, zoals een geautomatiseerd magazijn of een kraaninstallatie. Het resultaat? Een veilige, efficiënte en betrouwbare installatie met een optimale output, die klaar is voor de toekomst. Met actuele documentatie waar elke onderhoudsdienst blij van wordt.

Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit
Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit

De voordelen van retrofit op een rij

  • Installatie weer in technische en economische nieuwstaat
  • Lagere kosten in vergelijking met volledig vernieuwen
  • Veilige installaties, volgens de laatste maatstaven en regelgeving
  • Verbeterde functionaliteit door betere userinterfaces en slimmere rapportages
  • Optimale techniek, zoals snellere netwerktechnologie of nieuwere componenten
  • Verbeterd logistiek proces, door betere prioriteitsdefinities, routes, zonering of door (kleine) lay-outaanpassingen
  • 24/7 ondersteuning door ervaren servicemedewerkers

Onze aanpak: moderniseren én optimaliseren

We beginnen een retrofit met een grondige inventarisatie van de functionaliteit, documentatie, technische staat en veiligheid van jouw bestaande logistieke installatie. Vervolgens stellen we samen met jou een plan van aanpak op. Standaard onderdeel daarvan is een helder fallback-scenario om ongewenste stilstand te voorkomen. Als het nodig is, voorspellen we via emulatie en simulatie de effecten van de retrofit, om nog beter te kunnen inspelen op uitdagingen tijdens en na de uitvoering.

Na afloop leveren we standaard garantie op de besturing. Ook na de garantieperiode kun je bij ons terecht voor service en onderhoud. Zo houden we samen jouw installatie modern en geoptimaliseerd voor jouw veranderende processen.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.