Automatisch de juiste bestemming!

Sorteersystemen

Jouw logistieke operatie draait op volle toeren. Binnenkomende goederen wil je snel en efficiënt verwerken, zonder fouten. Uitgaande goederen sorteer je het liefst automatisch – en correct – naar pakketdienst, route, land of regio. Een intelligent sorteersysteem op maat stroomlijnt jouw inbound of outbound logistiek.

Automatisch sorteren

In distributiecentra, warenhuizen, groothandels en in de post- en pakketverwerking vinden dagelijks miljoenen dozen, zakken, kratten en artikelen hun weg naar de juiste bestemming. Een eindeloze goederenstroom die snel en efficiënt moet worden gesorteerd. Het is vrijwel onmogelijk de hoeveelheid werk met alleen mensen uit te voeren – tegen acceptabele kosten. Dus is automatisering en mechanisatie een vereiste. Dat kan op verschillende manieren.

ID-Logistics

Wat zijn sorteersystemen?

Sorteersystemen divergeren een enkele goederenstroom naar kleinere stromen op basis van bepaalde criteria. Inbound sorters verwerken binnenkomende goederen, bijvoorbeeld de inhoud van een geleverde container. Outbound sorters sorteren uitgaande goederen naar de juiste bestemming. Denk aan land of regio, of route, transporteur of klant.

Welk sorteersysteem het best past hangt af van de te sorteren producten, de variatie daarin en de benodigde capaciteit. Een sorteersysteem kan bestaan uit traditionele transportsystemen uitgerust met bijvoorbeeld transferunits. Zo creëer je een low speed sorteeroplossing die tot ongeveer 1200 stuks per uur kan verwerken. Voeg je twistsortmodules in, dan ontstaat een medium speed sorting oplossing, die tot circa 4000 stuks per uur verwerkt. High speed sorting (meer dan 4000 stuks per uur) gebeurt door specifieke sorteerinstallaties zoals crossbelt sorters, shoe sorters, bombay sorters of slide of tilt tray sorters. Een flexibel en schaalbaar alternatief zijn mobiele sorteerrobots.

Asia Express Food

De mogelijkheden van sorteersystemen op een rij

  • Verwerken van dozen, kratten, trays, polybags, enveloppen of een mix
  • Geschikt voor inbound en outbound processen
  • Beschikbaar in low, medium en high speed sorting, afhankelijk van jouw behoefte
  • Automatische aanvoer naar de sorteeroplossing (sorter induction) met intelligente robot & vision oplossingen
  • Flexibele en schaalbare met mobiele sorteerbots
  • Sorteren via voorgeprogrammeerde PLC-software of op basis van een intelligent Sort2Data WCS

Onze aanpak: de juiste oplossing en businesscase

De beste sorteeroplossing voldoet precies aan jouw huidige en toekomstige behoeften. Welke dat zijn onderzoekt Actemium samen met jou. We bepalen samen welke oplossing het best past en gaan op zoek naar een sluitende businesscase.

Actemium is betrokken vanaf het moment dat je een vraag hebt tot aan de implementatie van de oplossing, en ver daarna. We zijn gesprekspartner en adviseur, denken altijd vanuit de applicatie en zoeken de juiste techniek die past bij jouw specifieke uitdaging. We werken daarbij hardware-onafhankelijk: we kiezen de oplossing die het best aansluit, en zoeken daarbij de meest geschikte leverancier van hardware.

Medium speed sorting

Medium speed sorting is voor veel organisaties een interessant segment. Actemium integreert hiervoor twistsortmodules. Twistsorttechnologie is een ideale middenweg als een low speed sorteeroplossing niet voldoende is, maar een kostbare high speed sorteerinstallatie een stap te ver is. Twistsorteerders zijn veilig, kunnen een grote range aan producten aan en zijn flexibel te programmeren. Wij passen ze aan jouw behoeftes aan en integreren ze in uiteenlopende logistieke processen. Met twistsorttechnologie zet je de volgende stap, zonder een buitenproportioneel grote investering te doen.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.