Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Mobile Computing & Connectivity Industriële draadloze netwerken: Alles en iedereen verbonden op de slimme werkvloer van de toekomst!
Alles en iedereen verbonden op de slimme werkvloer van de toekomst!

Industriële draadloze netwerken

De digitale, intelligente werkvloer komt eraan. Daarin is alles met elkaar verbonden. Je hebt altijd real-time inzicht in al jouw processen en in het werk van je medewerkers. Ze worden aangestuurd via slimme systemen of zelfs door kunstmatige intelligentie. Een snel, betrouwbaar en veilig industrieel draadloos netwerk zorgt dat dat kan. Het vormt het kloppende hart voor jouw digitale magazijn en slimme fabriek van de toekomst.

Het digitale magazijn en slimme fabriek van de toekomst

Op de werkvloer van de toekomst zijn scanners, tags, slimme camera’s, medewerkers en robots continu aangesloten op je draadloze netwerk. Waar je medewerkers ook zijn – in de fabriek, in het magazijn, op het buitenterrein of op kantoor – ze zijn altijd verbonden met elkaar en met je ERP, WMS en andere bedrijfsapplicaties. Zo doet iedereen mobiel zijn werk, met minder fouten en administratie. Tegelijkertijd stuur je hun werkzaamheden real-time aan.

Doordat je altijd inzicht hebt in alle bedrijfsprocessen en bewegingen van goederen en mensen heb je een schat aan historische en actuele informatie. Met deze data laat je kunstmatige intelligentie voor je werken door real-time patronen te herkennen, voorspellingen doen te en optimalisaties voor te stellen.

Industriele draadloze netwerken
Zebra Intelligent Edge Solutions voor het slimme magazijn van de toekomst

Toepassingen van draadloze netwerken

  • Papierloos werken via barcodescanning of voice picking
  • Digitale productieregistratie
  • Locatiebepaling van voorraad en medewerkers
  • Slimme camera’s met beeldherkenning
  • Op afstand uitlezen van apparaten en sensoren (Internet of Things)
  • Volgen en aansturen van automated guided vehicles en robots
  • Voice over IP (VOIP) telefonie
  • Kantoorapplicaties en netwerktoegang voor zakelijke laptops, tablets en smartphones
  • Internettoegang voor gasten en de privé-apparaten van medewerkers

Intelligente draadloze netwerken

Niet alleen jouw werkvloer wordt steeds slimmer. Jouw draadloze netwerk zelf ook! Zo beheer je het centraal. Op de manier die past bij jouw organisatie. Met een fysieke controller in je eigen magazijn, een virtuele controller in je eigen server of datacenter, of volledig geautomatiseerd vanuit de cloud.

‘Cloud-managed WLAN’ biedt nog meer voordelen. Denk aan voorspellende analyse: het netwerk helpt je om proactief in te grijpen op basis van voorspellingen. Bijvoorbeeld over hoge belasting tijdens piekmomenten of accesspoints met slechte dekking. Minder troubleshooten en beter anticiperen, dus. Ook worden netwerken door beheer vanuit de cloud flexibeler en beter schaalbaar. Met minder hardware en meer inzicht.

Goed advies, op basis van jouw wensen en eisen

Is een slim industrieel draadloos netwerk ingewikkeld? Dat valt mee. Wij helpen je bij de selectie, implementatie en het beheer van een perfect dekkend en veilig draadloos netwerk voor jouw magazijn, fabriek, kantoor, buitenterrein, koelcel of vriezer. Heb je liever een fysieke WLAN controller, een virtuele controller of een controller vanuit de cloud? We zoeken samen de optimale oplossing en prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij gaan we altijd uit van jouw wensen en eisen. We adviseren je op basis van onze kennis en ervaring. Jij kiest wat het best bij je past.

Wireless as a Service

Wil je helemaal geen omkijken hebben naar jouw draadloze netwerk? En heb je liever vaste maandelijkse operationele kosten, in plaats van een eenmalige investering? Dat kan met onze Wireless as a Service cloud-oplossing: hardware, configuratie en beheer voor een vast bedrag per maand. Wij garanderen de up-time door proactieve monitoring. We houden je regelmatig op de hoogte over de beschikbaarheid, capaciteit, en performance van jouw netwerk. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor jouw draadloze netwerk.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.