Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Mobile Computing & Connectivity (Managed) Mobile Computing: Altijd en overal papierloos werken!
Altijd en overal papierloos werken!

(Managed) Mobile Computing

Je kosten stijgen en goede medewerkers zijn moeilijk te vinden. Daarom wil je betrouwbaar en efficiënt werken, zonder vertraging of administratieve lasten. Dat begint bij de juiste apparatuur. Met robuuste mobiele computers werken je medewerkers efficiënt mobiel. Of ze nou in het magazijn, de fabriek of de buitendienst zijn.

Altijd en overal toegang tot jouw bedrijfsapplicaties

Voor jouw magazijnmedewerkers, productiemedewerkers en sales- en servicemedewerkers draait het om efficiëntie én betrouwbaarheid. Mobiele toegang tot bedrijfsapplicaties helpt daarbij, waar dan ook. Je stuurt hun werkzaamheden real-time aan, voorkomt papierwerk en hebt altijd direct inzicht in jouw bedrijfsprocessen. Robuuste mobiele computers maken dit mogelijk.

(Managed) Mobile Computing
(Managed) Mobile Computing

Voordelen van mobiele computers

  • Realtime inzicht in de voortgang van werkzaamheden
  • Minder papierwerk en administratieve lasten
  • Snellere afhandeling van backoffice processen
  • Minder fouten en tijdrovende controlewerkzaamheden
  • Meer flexibiliteit bij de inzet van personeel

Altijd beschikbaar, veilig en up-to-date

Wij zorgen ervoor dat jouw apparatuur werkt zoals die hoort te werken. Altijd. Dit doen we via onze Mobile Device Management (MDM)-oplossing, waarmee je jouw apparaten en applicaties centraal beheren, beveiligen en updaten. Zo profiteer je van nieuwste functionaliteiten en ben je beschermd tegen veiligheidsrisico’s.

Voor het beheer en support staan we dag en nacht klaar. We kunnen je medewerkers snel op afstand ondersteunen zodat ze door kunnen gaan met hun werkzaamheden. Zo minimaliseer je downtime.

En gaat er een keer iets kapot? Met een reparatiecontract, wordt je apparatuur kosteloos gerepareerd, en voorzien we je indien nodig op locatie van nieuwe apparatuur. Zo loop je geen financiële risico’s en komt jouw operatie nooit stil te liggen.

De juiste mobiele computer voor iedere toepassing

Ons aanbod van industriële mobiele computers is breed. Verschillende types mobiele computers hebben elk hun eigen, specifieke voordelen. Zo sluiten ze perfect aan op jouw wensen en behoeften. Samen kiezen we de apparatuur die het best past bij jouw bedrijfsprocessen en medewerkers. Hierin zijn we onafhankelijk. We leveren, implementeren en beheren hardware van alle A-merken in de industrie. Denk aan Zebra, Honeywell en Datalogic. Ook op het gebied van software zijn we flexibel: We leveren de mobiele computers met een onze eigen software-oplossingen, die van jouzelf, óf die van een derde partij.

Handheld computers

Handheldcomputers zijn door hun ergonomische ontwerp ideaal als er veel gescand moet worden. Ze hebben vaak een pistoolgreep, en werken op grote afstand. Handheldcomputers zijn geschikt voor de registratie van palletbewegingen, orderpicking met weinig orderregels en gebruik op heftrucks.

Melano vervangt robot door orderpickers met handscanners
Handheld met pistool greep

Heftruckterminals met barcodescanner

Heftruckterminals worden gebruikt op een heftruck, samen met een langeafstands-scanner. Ze zijn ideaal voor de registratie van palletbewegingen binnen en tussen magazijnen.

Bakeplus krijgt meer inzicht in voorraad dankzij WMS systeem
Vehicle mounted terminal op heftruck of palletwagen

Polscomputers en (ring)scanners

Wearable computers, zoals polscomputers, zijn voorzien van ringscanners of back-of-hand-scanners. Zo houden orderpickers hun handen vrij. Ze zijn daarom extra handig voor orderpicking met veel orderregels.

Polscomputer met ringscanner
Polscomputer met ringscanner

Voice terminals en headsets

Met een voice terminal met headset communiceren orderpickers via spraak met het ERP- of WMS-systeem. Zo houden ze hun handen en ogen vrij om orders te picken. Voice terminals bevatten geen scherm en nauwelijks knoppen – dit maakt ze praktisch onverwoestbaar, geschikt voor vriezers en hierdoor hebben ze een lange batterijduur. Goede voice-headsets filteren omgevingsgeluid door meerdere microfoons weg.

Mathot verbetert orderpicking met voice
Voice terminal met headset

Enterprise PDA’s

PDA’s zijn erg veelzijdig. Met accessoires zoals een pistoolgreep, polsband of ringscanner, gebruiken verschillende medewerkers hetzelfde apparaat voor verschillende taken. Denk aan goederenontvangst, kwaliteitscontroles of incidenteel orderpicken. Of voor buitendienstapplicaties zoals afleverregistratie, de registratie van servicewerkzaamheden en zelfs voicepicking.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk
Robuuste PDA met barcode scanner

Robuuste tablets

Robuuste tablets zijn vooral geschikt voor buitendienstapplicaties zoals afleverregistratie en de registratie van servicewerkzaamheden. Maar ook voor goederenontvangsten en kwaliteitscontroles in jouw magazijn. Ze zijn ook in te zetten als heftruckterminals, door ze in een heftruck te monteren en ze te koppelen aan een barcodescanner. Ook monteer je tablets eenvoudig op een productielijn, voor een papierloze fabriek.

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek
Industriële tablet

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.