Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Mobile Computing & Connectivity Robuuste mobiele computers: Altijd en overal papierloos werken!
Altijd en overal papierloos werken!

Robuuste mobiele computers

Je kosten stijgen en goede medewerkers zijn moeilijk te vinden. Daarom wil je betrouwbare en efficiënte processen, zonder vertraging en zonder administratieve lasten. Kies voor robuuste mobiele computers. Daarmee kunnen jouw medewerkers papierloos en mobiel werken. Waar ze ook zijn. In je magazijn, fabriek of in de buitendienst.

Mobiele scanners: volledig afgestemd op jouw behoeften

Via robuuste mobiele computers werken jouw magazijnmedewerkers, productiemedewerkers en sales- en servicemedewerkers mobiel en papierloos in jouw bedrijfsapplicaties. Altijd en overal. Je stuurt hun werkzaamheden real-time aan, voorkomt papierwerk en hebt altijd direct inzicht in jouw bedrijfsprocessen.

Industriële mobiele computers

Voordelen van mobiele computers

  • Realtime inzicht in voortgang van werkzaamheden
  • Minder papierwerk en administratieve lasten
  • Snellere afhandeling van backoffice processen
  • Minder fouten en tijdrovende controlewerkzaamheden
  • Meer flexibiliteit bij inzet personeel

Types mobiele computers

We hebben een breed aanbod van industriële mobiele computers. Samen met jou kiezen we hieruit de juiste apparaten. Daarbij houden we rekening met je bedrijfsprocessen, het gebruiksgemak voor je medewerkers en robuustheid van de apparatuur. Zo sluiten ze perfect aan op jouw wensen en behoeften.

Handheld computers

Door hun ergonomische ontwerpen zijn handheld computers ideaal om veel te scannen. Vaak hebben ze een pistoolgreep en werken ze op grote afstand. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor de registratie van palletbewegingen, orderpicking met weinig orderregels en gebruik op heftrucks.

Melano vervangt robot door orderpickers met handscanners
Handheld met pistool greep

Heftruckterminals met barcodescanner

Heftruckterminals worden gebruikt op een heftruck, samen met een langeafstands-scanner. Ze zijn ideaal voor de registratie van palletbewegingen binnen en tussen magazijnen.

Bakeplus krijgt meer inzicht in voorraad dankzij WMS systeem
Vehicle mounted terminal op heftruck of palletwagen

Wearable computers en (rings)canners

Wearable computers, zoals polscomputers, zijn voorzien van ringscanners of back of hand scanners, waardoor orderpickers hun handen vrij hebben. Ze zijn daarom extra handig voor orderpicking met veel orderregels.

Polscomputer met ringscanner
Polscomputer met ringscanner

Voice terminals en headsets

Met een voice terminal met headset communiceren orderpickers door middel van spraak met jouw ERP- of WMS-systeem. Zo hebben ze hun handen én ogen vrij om orders te picken. Voice only terminals bevatten geen scherm en nauwelijks knoppen. Hierdoor zijn ze praktisch onverwoestbaar, zijn ze geschikt voor gebruik in een vriezer, en hebben ze een lange batterijduur. Goede voice headsets bevatten meerdere microfoons om omgevingsgeluid te kunnen wegfilteren.

Mathot verbetert orderpicking met voice
Voice terminal met headset

Enterprise PDA’s

PDA’s zijn erg veelzijdig. Met accessoires zoals een pistoolgreep, polsband of ringscanner kunnen verschillende medewerkers hetzelfde apparaat gebruiken voor verschillende taken. Bijvoorbeeld voor goederenontvangsten, kwaliteitscontroles of incidenteel orderpicken. Of voor buitendienst applicaties zoals afleverregistratie, de registratie van servicewerkzaamheden en zelfs voicepicking.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk
Robuuste PDA met barcode scanner

Robuuste tablets

Robuuste tablets zijn met name geschikt voor buitendienst applicaties zoals afleverregistratie en de registratie van servicewerkzaamheden. Maar ook voor goederenontvangsten en kwaliteitscontroles in jouw magazijn. Eventueel kun je ze inzetten als heftruckterminal, door ze in een heftruck te monteren en te koppelen aan een barcodescanner. Ook monteer je ze eenvoudig op een productielijn voor een papierloze fabriek.

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek
Industriële tablet

Ultieme keuzevrijheid

Wij zijn hardware-onafhankelijk: we leveren, implementeren en beheren mobiele computers van alle A-merken in de industrie. Ook op het gebied van software is de keus aan jou. We leveren de mobiele computers met een van onze software-oplossingen, met jouw eigen software of die van een derde partij.

Reparatiecontracten en Mobile Device Management

Als je kiest voor een reparatiecontract, dek je de kosten voor het herstellen van fysieke schade aan je apparatuur. Mocht een apparaat defect raken, dan repareren wij het kosteloos. Als nodig ruilen we het zelfs direct om op locatie. Zo loop je geen financiële risico’s en komt jouw operatie nooit stil te liggen.

Met onze draadloze Mobile Device Management (MDM) oplossing beheer en beveilig je centraal alle types mobiele computers en telefoons. Ook kun je hiermee je apparatuur voorzien van updates, nieuwe software en apps. Wij staan dag en nacht klaar voor beheer en support. Zo heb jij er geen omkijken naar.

(Intelligente) laadkasten

Om je mobiele computers slim en efficiënt op te bergen kun je kiezen voor speciale kasten. Een centrale plek waar medewerkers alle computers na hun dienst terughangen. In de kast worden de apparaten direct opgeladen, zodat ze altijd klaar zijn voor de werkdag, of voor de volgende ploeg.

Kies je voor Intelligent Cabinets, dan zie je bovendien op afstand wie welke computer heeft gebruikt en wanneer. Ook kun je updates doorvoeren en de toegang tot de mobiele computers voor specifieke personen beheren. De kasten zijn vaak precies aan jouw wensen aan te passen, door hun modulaire opzet.

Zebra Intelligent Cabinets de beste plek voor mobiele computers

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.