Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Robots & Cobots Robot & vision: Verwerk automatisch willekeurige gestapelde artikelen of dozen!
Verwerk automatisch willekeurig gestapelde artikelen of dozen!

Robot & vision

Een uitdagend onderdeel in logistieke processen is het verwerken van willekeurig aangeleverde pakketten en artikelen. Bijvoorbeeld wanneer je onvoorspelbaar gestapelde pallets ontvangt van leveranciers of orders verzamelt vanuit willekeurig beladen kratten of rolcontainers. Robots met camera’s en intelligente software bieden uitkomst voor random parcel handling.

Traditionele robots raken plafond

Robots worden al jaren succesvol toegepast in logistieke processen. Vooral om voorspelbare taken uit te voeren die makkelijk kunnen worden gevangen in voorgeprogrammeerde patronen. Denk aan het ontladen van systematisch beladen pallets. Automatisering bleef achter in processen waarin artikelen of dozen op een onvoorspelbare manier werden aangeleverd. Robots konden daar niet mee omgaan, waardoor het verwerken moest worden uitgevoerd door schaars en kostbaar personeel.

Actemium integreert robotapplicaties met software van Plus One Robotics

Optimalisatie door intelligente robots

Robots die worden uitgerust met camera’s gekoppeld aan intelligente vision software kunnen wél omgaan met random aangeleverde artikelen, dozen of onderdelen. De camera’s en software vormen de ogen en hersenen van de robots. Door deze combinatie optimaliseren we logistieke processen nóg verder.

Robots kunnen worden ingezet voor het leeghalen van willekeurig beladen pallets (carrier unloading), het verwerken van random gepositioneerde pakketten (random parcel handling), het voeden van sorteerinstallaties (sorter induction) en voor bin picking of piece picking – het één voor één aanreiken van specifieke producten of onderdelen in een orderpick- of productieproces.

Actemium integreert robotapplicaties met software van Plus One Robotics

De voordelen van robot & vision op een rij

  • Meer capaciteit met minder personeel
  • Lagere personeelskosten
  • Foutloos en betrouwbaar proces
  • Constant kwaliteitsniveau
  • Minder geestdodend werk
  • Mogelijkheid tot ingrijpen op afstand

Unieke software

Met snelle, nauwkeurige en schaalbare vision (3D/AI) software van PlusOneRobotics zijn wij in staat de robot aan te sturen om dat ene product te laten picken. De camera en de Pick One vision software vormen samen als het ware de oog-hand coördinatie van de robot. Voeg daar nog eens de Yonder remote supervisie aan toe en je bent in staat je robot team 24/7 te laten managen door de robot team chef.

Types Pick One-applicaties

We hebben een breed aanbod Pick One-applicaties. Samen met jou kiezen we hieruit de juiste applicatie. Daarbij houden we rekening met jouw bedrijfsprocessen. Zo sluiten ze perfect aan op jouw wensen en behoeften.

Mixed Parcel Induction

Pakt en plaatst pakketten van een rommelige stapel op een inductieband, of het nu gaat om flats, cases, gewatteerde mailers, polyzakken. Werkt met accumulatie-/indexeerbanden, cross-belt/tilt tray/flat sorters en mobiele robotopstellingen.

Overdracht en verpakking

Kiest artikelen uit bakken en verpakt ze op de juiste manier in dozen voor verzending. Inspecteert om ervoor te zorgen dat de cases niet overlopen. Classificeert en behandelt onregelmatige bakken om de doorvoer op peil te houden.

Gemengd depalletiseren

Kiest dozen van willekeurig gemengde pallets en laadt ze uit op een inductietransportband, terwijl het voorkomt dat de dozen omdraaien en verpletteren als gevolg van ongelijke niveaus.

Gesegmenteerde Tote Picking

Verwerkt alle soorten en hoeveelheden gepartitioneerde bakken en verplaatst items strategisch om bestellingen uit te voeren. Pick-and-place-zones kunnen dynamisch worden geconfigureerd binnen en tussen bakken. Ondersteunt meerdere camerasensoren en plaatsverificatie-opties.

Hoge snelheidsverenkeling van tassen

Kies snel! Hoe snel? Je robot wacht nooit op een pick-up. Zo snel is het. In deze polybag verenkeling verwerken we 35 zakken per minuut.

Optimale integratie in ieder proces

Robot & vision-oplossingen zijn de ideale volgende automatiseringsslag. Kunnen we jouw logistieke operatie verder optimaliseren met een oplossing waarin robotarmen zijn voorzien van camera’s en intelligente software? Dan passen we die naadloos in de bestaande omgeving in. We zorgen dat de robotarmen efficiënt worden aangestuurd door jouw huidige WMS of ERP-systeem.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.