Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Warehouse & Production Intelligence SupplyChain365 SaaS WMS: Digitale transformatie van jouw logistiek!
Digitale transformatie van jouw logistiek!

SupplyChain365 SaaS WMS

Een WMS, Software as a Service en volledige integratie in het Microsoft365 ecosysteem, gaat dat samen? Ja, in SupplyChain365. Beschikbaar in een paar muisklikken. En eenvoudig te configureren en schalen naar jouw organisatie. Direct meer inzicht en efficiëntie en minder fouten en administratie. We vertellen je graag meer.

Modern SaaS WMS in het Microsoft365 ecosysteem

SupplyChain365 is een compleet en modern WMS, beschikbaar als applicatie binnen het Microsoft365 ecosysteem, net als Office, Teams, SQL, Dynamics en Sharepoint. Het systeem draait volledig in de Azure cloud en is bijzonder geschikt voor groothandels, logistiek dienstverleners, transporteurs en productiebedrijven.

Kies je voor SupplyChain365 als WMS, dan weet je dat jouw WMS altijd up-to-date is. Zonder grote investering, en schaalbaar naar het aantal mensen dat ermee werken. Je betaalt per gebruiker, dus geen hoge licentie- of aanschafkosten.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk

Uitgebreide modules

SupplyChain365 bevat verschillende modules die specifieke functionaliteiten toevoegen aan Business Central: je neemt alleen af wat je gebruikt. Het systeem biedt naast veel standaardfunctionaliteit de mogelijkheid om specifieke, complexe processen te configureren en ondersteunen. En via een API werkt SupplyChain365 eenvoudig samen met andere systemen.

Industriële mobiele computers

De voordelen van SupplyChain365 op een rij

  • Meer inzicht in voorraad en orders
  • Minder fouten, controles en administratie
  • Betere aansturing en snellere bijsturing van je logistieke operatie
  • Efficiënter orderpickproces
  • SaaS-oplossing: direct beschikbaar en altijd up-to-date
  • Beschikbaar voor mobiele apparaten
  • Integraties mogelijk met machines, weegschalen, sensoren en mobiele robots

Magazijn beheer

SupplyChain365 biedt direct meer inzicht in je magazijn. Zo houdt je zicht op en optimaliseer je de indeling van de vaste locaties, zoals stellingen en schappen. Inclusief serienummers, LOT-nummers of houdbaarheidsdata.
Met de functionaliteit voor dragerregistratie zie je precies de belading van verschillende typen dragers, zoals pallets en rolcontainers. Bovendien houdt de dragerregistratie voorraadmutaties op artikelniveau bij, zodat individuele artikelvoorraden up-to-date blijven wanneer dragers jouw magazijn binnenkomen of verlaten.
Daarnaast heb je altijd zicht op orderstatussen. En helpt SupplyChain365 jouw magazijnmedewerkers om efficiënter te werken. Het systeem combineert orders slim voor multi-orderpicking en batchpicking. Spoedorders handel je tussendoor efficiënt af, waarbij je voorraadinformatie intact blijft.

Logistieke dienstverlening (3PL)

Met SupplyChain365’s specifieke functionaliteit voor logistiek dienstverleners registreer je de inslag, opslag en uitslag per opdrachtgever. Je rapporteert daardoor eenvoudig de voorraadposities per klant en houdt gemakkelijk bij welke voorraad je voor ieder van hen beheert, voor hoe lang en waar de voorraad zich bevindt. Je stelt zelf in per opdrachtgever en per activiteit welke tarieven je hanteert voor de doorbelasting aan de klant. En door middel van activity-based costing weet je precies wat het heeft opgeleverd.

Transportmanagement

SupplyChain365 is naast een WMS ook een TMS: Transport Management Systeem. Zo beheer je in één omgeving ook de ritten van jouw eigen chauffeurs. Maak eenvoudig routes en haal- en brengopdrachten aan. Gebruik voertuignavigatie om klanten te informeren over het tijdstip van levering. En verzamel proofs-of-delivery en state-of-delivery (POD/SOD), inclusief handtekening voor ontvangst, GPS-coördinaten en foto’s of video om de status van de afgeleverde goederen vast te leggen.

VTS optimaliseert yard management met RFID-scanoplossing
VTS optimaliseert yard management met RFID-scanoplossing

Digitale samenwerking in de keten

SupplyChain365 stroomlijnt jouw samenwerking met je ketenpartners. Via jouw WMS wissel je digitaal gegevens uit. En bied je klanten en leveranciers inzicht in de status van orders en voorraadposities, via de Supplychain365 portal voor externe gebruikers. In de portal kunnen opdrachtgevers en klanten bovendien zelf hun orders invoeren of uploaden. Verschillende typen EDI-berichten zorgen voor foutloze inslag en uitslag en digitale registratie.

Digitaal en papierloos

Met de standaard SupplyChain365-app voor Android werkt iedereen in de organisatie digitaal en papierloos. Zo verbeter je de samenwerking en voorkom je fouten. Je bespaart direct op controle- en administratiewerkzaamheden en zet medewerkers daar in waar je ze het hardst nodig hebt.

Integratie en advies

Starten met SupplyChain365 is relatief eenvoudig. Toch snappen wij dat je graag advies krijgt over de mogelijkheden en best-practices. Of over de integratie met andere systemen. Wij ondersteunen je daar graag bij. Ben jij geïnteresseerd in SupplyChain365? Neem dan contact met ons op!

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.