Home Logistieke automatisering Klantverhalen ID Logistics automatiseert orderverwerking in nieuw DC van MediaMarkt
"Besparing tijd, geen fouten én vergroting flexibiliteit en schaalbaarheid."

ID Logistics automatiseert orderverwerking in nieuw DC van MediaMarkt

Logistiek tag corner

Logistiek dienstverlener ID Logistics heeft in Etten-Leur een multichannel distributiecentrum voor MediaMarkt in gebruik genomen. Vanuit deze nieuw gebouwde faciliteit worden zowel de winkels bevoorraad als e-commerce bestellingen bij klanten thuis afgeleverd. “Om alle orders zo efficiënt mogelijk te picken, verpakken en verzenden, hebben wij een semi-automatische ‘material handling’-oplossing geïmplementeerd.”, zegt manager R&D Harold van der Heijden.

Multichannel orderverwerking

ID Logistics levert wereldwijd contractlogistiek aan internationaal opererende bedrijven in verschillende markten. “Wij verwerken hier in een 55.000 m2 centraal distributiecentrum voor MediaMarkt Nederland alle bestellingen van de winkels en website.”, vertelt Van der Heijden. “Omdat onze toegevoegde waarde bestaat uit het snel en foutloos verwerken en uitleveren van de orders voor klanten, zoeken wij ‘efficiency verhogende’-oplossingen voor het automatiseren en mechaniseren van diverse logistieke processen. Bij dit distributiecentrum was onze uitdaging de multichannel orderverwerking optimaal in te richten, voor zowel het bevoorraden van 50 winkels (B2B) als 24/7 e-commerce fulfilment (B2C) met bestellingen van één of enkele producten.”

Snel en foutloos orders verwerken en uitleveren is onze toegevoegde waarde.

ID Logistics automatiseert orderverwerking nieuw DC MediaMarkt

Flexibel schaalbare ‘material handling’-oplossing

Het nieuwe distributiecentrum van ID Logistics is ingedeeld in verschillende zones voor het opslaan en orderpicken van alle goederen. Kleine producten liggen in picktorens met drie verdiepingen (mezzanine), grote producten en doosverpakkingen staan in palletstellingen en witgoed op de magazijnvloer. Verder is er nog een crossdock voor goederen die niet op voorraad worden gehouden. “Op advies van Actemium hebben wij een semi-automatische oplossing gekozen om alle bestellingen te picken, te verplaatsen naar de automatische inpakstations en te sorteren, voor ze te verzenden.”, zegt Van der Heijden. “Deze oplossing bestaat uit een transportsysteem met 11 meter hoge liften voor de orderpickbakken en een transportoplossing voor de verzenddozen inclusief een sorteerinstallatie. Verder heeft Actemium nog de PLC-besturing geïntegreerd met ons eigen WMS en de twee automatische verpakkingsmachines.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

‘Black Friday’-vuurproef

“Wij hebben voor Actemium gekozen, omdat zij complete oplossingen voor material handling en logistieke automatisering leveren, inclusief de systeemintegraties.”, zegt Van der Heijden. “Dat is bevestigd door project- en klantreferenties, zoals bijvoorbeeld DPD en Vanderlande. Tevens hebben zij proactief meegedacht over de beste oplossingen en ons het vertrouwen gegeven tijdig te kunnen leveren en installeren. Kort daarna is de piek aan bestellingen voor Black Friday onze vuurproef geweest, die prima is doorstaan. Door repeterende werkzaamheden te automatiseren en loopafstanden te minimaliseren, besparen wij veel tijd en voorkomen wij fouten tijdens de orderverwerking. Verder vergroot Actemium’s ‘material handling’-oplossing onze flexibiliteit en schaalbaarheid.”

Wij zochten een ‘efficiency verhogende’-oplossing voor het automatiseren en mechaniseren van onze logistieke processen.

ID Logistics automatiseert orderverwerking nieuw DC MediaMarkt

Projectdetails

Integraties
Koppeling material handling PLC-besturing met bestaand WMS en 2 automatische verpakkingsmachines

ID Logistics
ID Logistics is een succesvol groeiende leverancier van contractlogistiek voor internationale ondernemingen. In 2018 realiseerden ruim 20.000 medewerkers van het bedrijf vanuit meer dan 300 vestigingen in 18 landen een omzet van € 1,43 miljard. ID Logistics onderscheidt zich in de markt met logistieke innovaties en duurzame businessontwikkeling, voor klanten in de retail, industrie en e-commerce. In de Benelux beschikt het bedrijf over distributiecentra in Amsterdam, in Etten-Leur, in Tilburg en in Willebroek(België).

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.