Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Actemium WMC/WCS regisseert Lowpad goods-to-personsysteem bij Celdomy
Orderpickers werken efficiënter door de inzet van cobots

Actemium WMC/WCS regisseert Lowpad goods-to-personsysteem bij Celdomy

Logistiek tag corner

Een constante golfbeweging die door de hal stroomt. Zo omschrijft Ron Fransen, eigenaar van Celdomy het nieuwe logistieke proces. In het proces werken mensen samen met Lowpad cobots. Actemium WMS/WCS voert de regie. Het resultaat is een efficiënte en foutloze operatie.

Celdomy is een bloemenhandel die zich richt op de Franse markt. De huidige krapte op de arbeidsmarkt en de (toekomstige) veranderingen in de wereld van de logistiek waren voor Celdomy voldoende om de interne processen flink aan te pakken.

Volledig vernieuwd logistiek proces

Het traject begon aan de tekentafel, waar een volledig vernieuwd logistiek proces werd uitgedacht en ontworpen. Lowpads brengen karren met bloemen naar orderpickers toe. Die medewerkers beladen vervolgens klantkarren met de juiste bestellingen. Zijn de klantkarren klaar voor verzending, dan brengen Lowpads die naar de expeditie.

Goods-to-person

Het grote voordeel van dit goods-to-personsysteem is dat medewerkers aan één klantorder tegelijk werken – zonder dat dit leidt tot veel extra loopmeters. Een ‘opbouwscherm’ laat medewerkers precies zien hoe zij de klantkar moeten beladen. Zo werken ze efficiënt en foutloos.

Optimale samenwerking tussen systemen

Actemium adviseerde over de beste manier van samenwerken tussen de verschillende deelsystemen en verzorgde de integratie. “De intensieve ontwerpfase heeft een solide basis gelegd voor het project. In dit project was een gefaseerde implementatie en overgang naar het nieuwe systeem noodzakelijk. Door nauw samen te werken met het team Lowpad en Celdomy hebben we een nieuw logistiek proces neergezet dat ook flexibiliteit richting de toekomst garandeert.” vertelt Joost Vervoort, Project Manager & Solution Development bij Actemium.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.