Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Efficiëntie en flexibiliteit verenigd: Maak kennis met de nieuwste palletiser cobot
SRP Cobot XL: de ultieme palletizer voor diverse producten

Efficiëntie en flexibiliteit verenigd: Maak kennis met de nieuwste palletiser cobot

Logistiek tag corner

Met trots presenteren wij de SRP Cobot XL, onze nieuwste cobot die speciaal is ontworpen voor het palletiseren van diverse producten. Deze compacte palletizer is gemakkelijk aan te sluiten op bestaande productielijnen en biedt een scala aan geavanceerde functies.

De SRP Cobot XL is ontworpen voor high-speed en multipick palletiseren, waardoor een indrukwekkende capaciteit van maximaal 18 producten per minuut mogelijk is, afhankelijk van de productspecificaties. Dankzij de universele shuffle grijper kan een breed scala aan verschillende producten probleemloos gepalletiseerd worden.

SRP Cobot XL met cel

Met een bereik van 1889 mm en een laadvermogen van 25 kg is deze cobot-arm (Fanuc CRX25iA) ideaal voor het palletiseren van zwaardere producten op pallets tot een hoogte van +2 meter. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om de cel naar wens uit te breiden met aan- of afvoer conveyors, tussenleg karton, veiligheidsafscherming en een interface met jouw productiesystemen. Als je liever een ander merk cobot of een industriële robot in de cel wilt integreren, behoort dat zeker ook tot de mogelijkheden.

Voordelen van de Actemium Cobot XL palletiser op een rij

  • Compact formaat, ruimtebesparend en gemakkelijk in te passen in bestaande productielijnen.
  • Flexibel inzetbaar zonder dat er omstellingen nodig zijn.
  • Snel, tot 18 producten per minuut
  • Pallethoogte tot ruim 2m
  • Productgewicht tot 25 kg
  • Praktisch elke doos, tray of emmer is te pakken door de speciaal ontworpen grijper, zelfs open dozen zijn geen probleem.
  • Gebruik van een klemmechanisme in plaats van vacuüm zuignappen, waardoor verpakkingen die niet luchtdicht of vormvast zijn ook te grijpen zijn.
  • Extreem energiezuinig en stil doordat er nauwelijks perslucht wordt gebruikt.
  • Onderhoudsvrij tot 8 jaar
  • Korte terugverdientijd door verbeterde efficiëntie en productiviteit van het productieproces.

Wij nodigen je van harte uit om samen met ons te ontdekken of de SRP Cobot XL geschikt is voor jouw product. Kom gerust langs in onze showroom, waar we graag samen met jou de mogelijkheden verkennen en eventuele tests uitvoeren. Ons team staat klaar om jou te assisteren bij het optimaliseren van jouw palletiseringsprocessen met behulp van de geavanceerde mogelijkheden van de SRP Cobot XL.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.