Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Actemium WMS: Verhoogde configurabiliteit
Meer controle en vrijheid in jouw Warehouse Management Systeem

Nieuwsflits Actemium WMS: Verhoogde configurabiliteit

Logistiek tag corner

Snel inspelen op veranderende klantvragen. De efficiëntie nog verder verhogen door aanpassingen in je logistieke processen. Of flexibel omgaan met verschillende typen orders. Actemium WMS ondersteunt je daarbij. En jij hebt de touwtjes in handen, omdat je steeds meer zelf configureert. Zonder tussenkomst van Actemium.

Volgende stap in configurabiliteit

Zoals je mag verwachten van een WMS, configureerde je in Actemium WMS altijd al zelf alle parameters van locaties en artikelen in jouw magazijn. Denk aan kenmerken als afmetingen, volumepunten, A-, B- of C-kwalificatie, zones of eenheidsconversies.

Voor wijzigingen in processen en procesparameters was echter vaak hulp van Actemium nodig. Nu zetten we een volgende stap. Door ons WMS steeds configureerbaarder te maken. Zodat je makkelijk zelf wijzigingen doorvoert. 

Nieuwsflits Actemium WMS Configurabiliteit uitgebreid

Inslag- en uitslagbeleid

Nieuw bijvoorbeeld is dat je nu het in- en uitslagbeleid zelf configureert. Denk aan het aanpassen van de afhandeling van verschillende soorten orders – balie-orders, weborders, interfiliaal-orders, orders met eigen transport, productie-orders, export-orders. Of aan het verwerken van orders van specifieke klanten.

Per ordersoort geef je aan welke procestappen medewerkers wel en niet moeten uitvoeren. En die processtappen kun je zelf nu beter parameteriseren. Zo definieer je bijvoorbeeld de manier van orderpicken, het wel of niet uitvoeren van extra controles, de manier van verpakken en labelen en de wijze van verzenden of afleveren.

Pick and direct pack

Ook stel je zelf in hoe orderpicking en verpakken samenkomen. Traditioneel, dus eerst picken dan verpakken. Of via pick and direct pack, waarbij je orders direct in de juiste verzendverpakking pickt. Daarvoor configureer je zelf dragertypes (dozen, pallets, kratten), verzamelvoertuigen (steekwagen, kar, trolley) en artikeleigenschappen (volumes, of artikelen al in de verzendverpakking zitten en of ze vouwbaar/buigbaar zijn).

Key users hebben de sleutel

Wanneer wij Actemium WMS integreren, leiden we een aantal key users op. Zij kennen jullie organisatie én weten de weg in Actemium WMS. Voor nieuwe configuraties zijn key users de aangewezen persoon. Komen zij er niet uit? Dan staan we uiteraard klaar voor ondersteuning.

Actemium WMS

Gebruik je Actemium WMS en ben je benieuwd geworden naar de nieuwe mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij de upgrade naar de nieuwste versie. 

Maak je nog geen gebruik van het Actemium Warehouse Management Systeem? Het regelt de inslag, opslag en uitslag van goederen in jouw magazijn. Zodat jouw medewerkers efficiënt, papierloos en foutloos werken. Door periodieke updates en uitbreidingen van de standaardkern ben je met het Actemium WMS altijd klaar voor de toekomst.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.