Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Actemium WMS: Werk nóg efficiënter met pick-and-pack
Verzamel je orders direct verzendklaar!

Nieuwsflits Actemium WMS: Werk nóg efficiënter met pick-and-pack

Logistiek tag corner

Orderpicken, verpakken en verzenden als losse stappen? Dat is met pick-and-pack in Actemium WMS verleden tijd. Met deze functionaliteit verzamel je je goederen direct in de juiste verzendverpakking. Met optimale, efficiënte processen tot gevolg.

Direct verzendklaar

Met de pick-and-pack-functionaliteit in Actemium WMS, verzamel je goederen direct in een toegewezen dragertype. Zo hoef je orders niet meer te verpakken en registreren ná het picken, maar maak je ze direct klaar voor verzending. Dat scheelt tijd en werk, en zorgt voor optimale efficiëntie in jouw magazijn. 

Pick and direct pack

Beheer en configureer je WMS

Het werkt als volgt. Je beheert en configureert zelf je entiteiten in het WMS. Denk aan dragertypes (dozen, pallets, kratten), verzamelvoertuigen (steekwagen, kar, trolley) en artikeleigenschappen (volumes, of artikelen al in de verzendverpakking zitten en of ze vouwbaar/buigbaar zijn). Ook geef je per voertuigtype aan in welke zonegroepen je dat type mag gebruiken en welke dragertypes erop mogen. Zo weet het systeem precies hoe jouw magazijn in elkaar steekt.

Multi-orderpicking meets pick-and-sort

Bij het starten van het verzamelen maakt het systeem de dragers aan van het juiste type en print het de bijbehorende labels. Vervolgens verzamelen en sorteren medewerkers in het magazijn de goederen direct in de toegewezen drager. Dat is multi-orderpicking, pick-and-sort én pick-and-pack in één. Vooral handig bij veel kleine orders. Door middel van scanning of pick to light worden de handelingen direct gecontroleerd. Dat voorkomt fouten en onnodige controles.

Pick and direct pack

Samenwerken aan grote orders

Grote orders splitst het systeem juist op en verdeelt ze over verschillende dragers. Zo werken meerdere medewerkers tegelijkertijd aan het verzamelen van zo’n grote order, die direct verzendklaar is, op een optimaal aantal dragers en met een optimale gewichtsverdeling.

Orders flexibeler verwerken

Het systeem wijst verzamellijsten voor orderpicken ‘on demand’ toe. Dus op het moment dat een orderpicker klaar is voor een volgende opdracht. Zo pickt je team zo optimaal mogelijk en verwerk je spoed-orders beter.

Actemium WMS

Gebruik je Actemium WMS en ben je benieuwd geworden naar de nieuwe mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij de upgrade naar de nieuwste versie. 

Maak je nog geen gebruik van het Actemium Warehouse Management Systeem? Het regelt de inslag, opslag en uitslag van goederen in jouw magazijn. Zodat jouw medewerkers efficiënt, papierloos en foutloos werken. Door periodieke updates en uitbreidingen van de standaardkern ben je met het Actemium WMS altijd klaar voor de toekomst.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.