Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Balieverkoop
Betrouwbare informatie over balieverkoop en online bestellingen in AFAS logistiek

Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Balieverkoop

Logistiek tag corner

Verkoop jij producten via een balie, naast de reguliere orders die je verzendt? Dan is de nieuwe functionaliteit voor balieverkoop in de Scanmodule AFAS logistiek iets voor jou. Hiermee werk je zonder verkooporder en maak je tijdens het verzamelen direct een pakbon en een verkoopfactuur. Allemaal rechtstreeks in AFAS, zodat je altijd beschikt over up-to-date informatie.

Geen verkooporder, wel verkoop

Bij een normale bestelling begint jouw logistieke flow met een verkooporder. Je verzamelt de bestelde artikelen en verzendt die samen met een pakbon. De factuur heeft jouw klant al lang in z’n inbox en misschien zelfs al betaald. Bij balieverkoop loopt het proces anders. De klant staat voor je neus en vertelt je wat hij wil hebben. Die artikelen haal je uit het magazijn en geef je mee. Eventueel na directe betaling.

Wanneer online bestellingen en balieverkoop door elkaar lopen, leidt dat gemakkelijk tot fouten. De kans is bijvoorbeeld groot dat voorraadinformatie niet klopt, waardoor jij misgrijpt of een online klant moet teleurstellen, omdat een product toch niet op voorraad is.

Balieverkoop in Scanmodule AFAS logistiek
Balieverkoop in Scanmodule AFAS logistiek

Scannen geeft inzicht

Met de functionaliteit voor balieverkoop in de Scanmodule AFAS logistiek is dat verleden tijd. Tijdens het verzamelen scan je steeds de locatie en het artikel, eventueel inclusief serienummer, en registreer je de aantallen die je pakt. Deze informatie wordt direct verwerkt in AFAS. Om overzicht te houden tijdens het verzamelen, kun je de gepickte artikelen in een specifieke drager stoppen. Die is op dat moment gekoppeld aan een klant. Je scant de drager, zodat je precies weet waar alle artikelen zijn en voor wie ze bedoeld zijn. Zo verdeel je eventueel ook makkelijk het werk tussen een verkoopmedewerker en een orderverzamelaar. Na het verzamelen is de pakbon van de balieverkoop direct in AFAS beschikbaar. Als dat nodig is print je die direct. En je rondt de bestelling eenvoudig af met een verkoopfactuur die je meegeeft of via e-mail verzendt aan de klant.

De voordelen van mobiele balieverkoop

  • Volledig digitaal en automatisch
  • Altijd realtime en betrouwbaar inzicht in voorraden en verkopen
  • Geen handmatige administratie in AFAS
  • Geen onnodig werk om (vooraf) verkooporders aan te maken
  • Kans op fouten vrijwel nul

Scanmodule AFAS logistiek

Ben je enthousiast over de voordelen van balieverkoop in de Scanmodule AFAS logistiek? Upgrade dan naar de laatste versie. Maak je nog geen gebruik van de Scanmodule AFAS logistiek? Met onze scanmodule werk je volledig digitaal met AFAS Profit in je magazijn en fabriek. Dat leidt tot minder administratie en minder fouten. En tot een efficiënter en eenduidiger proces voor inslag, opslag en uitslag.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.