Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Bestellen via de scanner
Bestel direct en papierloos vanaf jouw magazijnvloer en voorkom voorraadtekorten

Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Bestellen via de scanner

Logistiek tag corner

Een rondje maken door het magazijn en direct nieuwe voorraad bestellen om je lege schappen aan te vullen? Dat kan! Bestel rechtstreeks via je scanner en de Scanmodule AFAS logistiek. Daarmee maak je direct vanaf je magazijnvloer inkooporders aan in AFAS.

Hoe werkt bestellen via de scanner?

Bestellen via de scanner werkt volledig digitaal. Je scant de barcode van een artikel en geeft het aantal artikelen in dat je wilt bestellen. De bestelling wordt automatisch aangevuld met jouw voorkeursleverancier. Vanaf de scanner heb je twee opties: direct een inkooporder aanmaken in AFAS, of de openstaande bestelling klaarzetten in de AFAS logistiek webapplicatie. Die laatste optie is handig als je later nog aantallen of leveranciers wilt kunnen wijzigen. 

Wil je gedurende de dag bestellingen van verschillende producten combineren? Dan kun je er ook voor kiezen om een bestelling open te laten staan op de scanner. Zo voorkom je dat je veel kleine bestellingen plaatst bij jouw leveranciers en houd je overzicht.

Bestellen via de scanner in Scanmodule AFAS logistiek
Bestellen via de scanner in Scanmodule AFAS logistiek

Bestelling afronden en plaatsen

Op het moment dat je jouw bestelling definitief maakt – rechtstreeks vanaf de scanner, of vanuit de webapplicatie –, creëert het systeem automatisch een of meerdere inkooporders in AFAS, één voor iedere individuele leverancier. Daarop staan alle artikelen en aantallen die je in deze bestelronde bij elke specifieke leverancier wilt inkopen.

De voordelen van bestellen via de scanner

  • Snel handelen bij voorraadtekorten
  • Direct bestellen vanaf de magazijnvloer
  • Automatische koppeling artikel en voorkeursleverancier
  • Bestellingen direct omzetten naar inkooporders of later aanpassen
  • Volledig digitaal
  • Snel en efficiënt bestelproces

Scanmodule AFAS logistiek

Ben je enthousiast over de voordelen van bestellen via de scanner in de Scanmodule AFAS logistiek? Upgrade dan naar de laatste versie. Maak je nog geen gebruik van de Scanmodule AFAS logistiek? Met onze scanmodule werk je volledig digitaal met AFAS Profit in je magazijn en fabriek. Dat leidt tot minder administratie en minder fouten. En tot een efficiënter en eenduidiger proces voor inslag, opslag en uitslag.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.