Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Picktaken
Efficiënte ordercombinaties in picktaken leiden tot minder loopmeters

Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Picktaken

Logistiek tag corner

Picken met pakbonnen uit AFAS is niet altijd handig. Daarom hebben wij picken met picktaken toegevoegd aan onze Scanmodule AFAS logistiek. Hiermee stroomlijn je jouw pickprocessen nog verder. Door slimme ordercombinaties picken jouw medewerkers efficiënter. Ook de administratieve afhandeling wordt beter, waardoor je meer inzicht hebt. Uiteraard volledig digitaal.

Pakbonnen of picktaken?

Jouw AFAS Profit ERP systeem maakt standaard gebruik van pakbonnen voor het picken van artikelen. Nadeel hiervan is dat de administratieve voorraad al is bijgewerkt, voordat de artikelen zijn gepickt. Daarnaast staan eventuele serienummers van artikelen al op de pakbon vermeld. Met als gevolg dat je precies díe moet pakken.

Daarom introduceren wij in onze Scanmodule AFAS logistiek nu picktaken. Een picktaak zit tussen orders en de pakbonnen in, en is een lijst van te picken artikelen voor één of meerdere verkooporders. Voor dezelfde klant, of voor verschillende klanten. Iedere picktaak wijs je direct toe aan een specifieke medewerker. Nadat zij de picktaak afronden wordt de verkooporder in AFAS Profit automatisch afgesloten en wordt een verzendorder aangemaakt, mét pakbon.

Picktaken in Scanmodule AFAS logistiek
Picktaken in Scanmodule AFAS logistiek

Picktaken automatisch creëren

Het systeem creëert picktaken automatisch op criteria die jij kiest. Bijvoorbeeld op leverdatum of op basis van de aanwezige voorraad. Daarbij houdt het systeem rekening met de vraag of orders in delen mogen worden gepickt of in hun geheel moeten worden verzameld. Richt je je set criteria goed in, dan heb je geen omkijken meer naar het aanmaken van pickorders. Het systeem weet altijd automatisch welke orders wanneer moeten worden verzameld.

Picktaken worden digitaal beschikbaar op de mobiele computers van je medewerkers.

De voordelen van picktaken op een rijtje

  • Real-time inzicht: voorraadmutaties worden in AFAS Profit verwerkt op het moment van picken, niet eerder en niet later
  • Flexibel: vooraf gemaakte pakbonnen dwingen medewerkers om bepaalde serienummers te picken – met picktaken hoeft dat niet
  • Foutloos: automatisch gegenereerde pakbonnen vermelden precies de juiste aantallen en de serienummers die zijn gepakt
  • Efficiënt: meerdere verkooporders worden slim gecombineerd (multi-order picking) en zorgen voor minder loopmeters

Scanmodule AFAS logistiek

Ben je enthousiast over de voordelen van picktaken in de Scanmodule AFAS logistiek? Upgrade dan naar de laatste versie. Maak je nog geen gebruik van de Scanmodule AFAS logistiek? Met onze scanmodule werk je volledig digitaal met AFAS Profit in je magazijn en fabriek. Dat leidt tot minder administratie en minder fouten. En tot een efficiënter en eenduidiger proces voor inslag, opslag en uitslag.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.