Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Uitgiftes en retouren op projecten
Papierloos een sluitende registratie van projectartikelen in AFAS logistiek

Nieuwsflits Scanmodule AFAS logistiek: Uitgiftes en retouren op projecten

Logistiek tag corner

Werkt jouw organisatie op basis van projecten? Dan wil je graag weten welke artikelen, onderdelen of ingrediënten voor ieder project uit het magazijn worden gehaald. Zeker als je jouw klanten facturen stuurt op basis van nacalculatie. Met de Scanmodule AFAS logistiek koppel je verzamelde artikelen direct aan het juiste project in AFAS.

Direct registratie op project

Wanneer je artikelen verzamelt voor een openstaand project, gaat dat meestal zonder verkooporder. Dat zou onnodig veel administratie zijn. Maar het is wel belangrijk dat je overzicht houdt. Zo kun je de klant correcte facturen sturen, inclusief de juiste aantallen artikelen die je voor het project gebruikt. Om dat te kunnen doen registreer je artikelen op ieder project, het liefst zo efficiënt mogelijk en zonder fouten.

Uitgiftes en retouren op projecten in Scanmodule AFAS logistiek
Uitgiftes en retouren op projecten in Scanmodule AFAS logistiek

Real-time overzicht

Daarvoor is de nieuwe  functionaliteit uitgiftes op projecten bedoeld in onze Scanmodule AFAS Logistiek. Voordat je begint kies je een project waarvoor je artikelen gaat  verzamelen. In het magazijn scan je de artikelen die je pakt, en geef je de aantallen in. Die handeling wordt direct verwerkt in de voorraadinformatie in AFAS.

Daarnaast wordt binnen het project meteen een projectbon – of pakbon – aangemaakt. Zo zie je precies wie welke artikelen verzamelde voor een project, en wanneer. Je kunt ook kiezen om de projectbon over te slaan en de artikelen direct te laten verschijnen in het nacalculatie-overzicht.

De voordelen van uitgiftes en retouren op projecten

  • Volledig digitaal en automatisch
  • Altijd real-time en betrouwbaar inzicht in voorraden
  • Geen handmatige administratie in AFAS
  • Facturen die altijd kloppen
  • Geen onnodig werk om verkooporders aan te maken
  • Kans op fouten vrijwel nul 

Scanmodule AFAS logistiek

Ben je enthousiast over de voordelen van uitgiftes en retouren op projecten in de Scanmodule AFAS logistiek? Upgrade dan naar de laatste versie. Maak je nog geen gebruik van de Scanmodule AFAS logistiek? Met onze scanmodule werk je volledig digitaal met AFAS Profit in je magazijn en fabriek. Dat leidt tot minder administratie en minder fouten. En tot een efficiënter en eenduidiger proces voor inslag, opslag en uitslag.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.