Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Voice-picking voor Android – of toch niet?
Voice-picking met voice-only terminals of multifunctionele android-apparaten

Voice-picking voor Android – of toch niet?

Logistiek tag corner

Voice picking doe je al lang niet meer alleen met gespecialiseerde, voice-only terminals. Je kunt ook kiezen voor multifunctionele, Android-apparaten. Beide hebben hun voor- en nadelen. Welke apparaten passen bij jouw operatie hangt af van de eisen die jij eraan stelt. Bijvoorbeeld op het gebied van robuustheid, batterijduur, gebruikersgemak en multi-inzetbaarheid. We nemen je graag mee langs de opties van beide oplossingen.

Voice picking

Voice picking is een interessante oplossing voor de automatisering van jouw orderpickproces, vooral in omgevingen waar veel kleine orders worden verzameld. Medewerkers houden hun handen vrij en maken minder fouten door de duidelijke, stap voor stap instructies in hun headset. Na iedere handeling bevestigen ze die met hun stem, en gaan ze door naar de volgende locatie. Efficiënt en ergonomisch.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Voice-only terminals: gefocuste specialisten

Onder voice-only terminals verstaan we apparaten die speciaal zijn ontwikkeld voor voice picking. Bijvoorbeeld van onze partner Honeywell Vocollect. Deze terminals hebben een eigen operating system, geen scherm en nauwelijks knoppen.

Leveranciers van voice-only terminals kunnen zich volledig focussen op het gesloten systeem voor voice picking. Daarom zijn voice-only terminals technologisch gezien vaak de beste oplossing. Ze zijn onverwoestbaar en modellen zijn vaak jarenlang verkrijgbaar. Ze presteren het best op het gebied van batterijduur en zijn geschikt voor gebruik in de vriezer. Niet onbelangrijk: ook de spraakherkenning van voice-only terminals is vaak superieur. En ze hebben het minste last van omgevingsgeluid.

Veel voordelen dus, maar voice-only terminals hebben één groot nadeel: ze zijn alleen geschikt voor voice picking.

Honeywell Voice A730x Mobile Device

Voice voor Android: veelzijdige alleskunners

Daarom verschijnen steeds meer voice-oplossingen op de markt in de vorm van Android-applicaties. Die installeer je op een normale PDA of tablet. Dus kun je uit veel verschillende apparaten kiezen, zo duur en uitgebreid of goedkoop en basic als jij wilt. Je kunt dezelfde Android-apparaten voor meerdere taken inzetten: ’s ochtends gebruikt een orderverzamelaar het voor voice picking en ’s middags gaat het apparaat mee met een chauffeur voor de afleverregistratie. Bovendien kun je voice picking combineren met aanvullende instructies op het scherm, zoals voor stapelen.

Nadelen van voice picking op Android apparaten is dat de compatibiliteit tussen PDA’s en headsets niet altijd gegarandeerd is. De apparaten zijn kwetsbaarder en hebben een kortere batterijduur. Bovendien zal in de meeste gevallen je huidige voice-oplossing moeten worden aangepast aan de nieuwe apparaten.

Voice-only of voice voor Android: wat is de beste keuze?

Wij denken dat voice-only terminals voorlopig de meest robuuste en betrouwbaarste oplossing blijft. Maar we zien ook gevallen waarin de business case voor Android-apparaten goed te maken is. Alles hangt af van de wensen en eisen die jouw operatie stelt. Er is dus niet één goed antwoord op de vraag: voice-only of voice voor Android?
Wil je de mogelijkheden voor jouw organisatie onderzoeken? We denken graag met je mee over welke optie het best past bij jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.