Home Solutions & Services Maintenance Improving Industrial Performance

Actemium werpt nieuw licht op procesverbetering

Na 15 jaar gaat Actemium over van Industrial Services naar Industrial Performance. Onderhoud en beheer wordt breder aangepakt, naast preventief, reactief, proactief vanaf het nieuwe jaar ook predictief.

24/7 ondersteuning op onderhoud en beheer

Op 1 januari 2020 was het precies 15 jaar geleden dat binnen het Actemium-netwerk in Nederland een team werd opgericht dat zich geheel ging richten op onderhoud en beheer met als focusgebied ‘Industriële automatisering en IT’. Het team Industrial Services was daarmee een feit. Vele Nederlandse en internationale productiebedrijven weten inmiddels 24 uur per dag en 7 dagen per week hun weg te vinden naar Actemium als het gaat om:

  • het oplossen van verstoringen
  • het verrichten van inspecties
  • preventief onderhoud aan PLC, DCS- en SCADA-applicaties, complexe IT-netwerken en serversystemen

Samenwerking

In de afgelopen 15 jaar is er zeer veel veranderd in productie-omgevingen. Denk hierbij aan:

  • Decentrale oplossingen zijn opgenomen in een centrale netwerkomgeving
  • Voorraad gestuurd naar klantorder gestuurd produceren
  • Handwerk is nagenoeg volledig geautomatiseerd
  • Wet- en regelgeving vereist het zeer stringent vastleggen van productiegegevens en vraagt om real-time en flexibele rapportagesystemen.

Uw focus als producent ligt meer en meer op constante kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, ‘time-to-market’ en ‘total cost-of ownership’. Om dit te realiseren is samenwerking tussen uw organisatie, uw klanten en een dienstverlener als Actemium van groot belang!

Industrial Performance

Actemium speelt in op deze ontwikkelingen met haar mission statement ‘Improving Industrial Performance’. Ontzorgen, niet alleen preventief of reactief, maar bovenal proactief en binnenkort zelfs predictief op basis van verzamelde en geanalyseerde data uit uw eigen systemen.

Binnen Actemium is daarom een geheel nieuw team gevormd. Het ‘improvement-team’ bestaat uit technici, consultants en data-analisten. En het team heeft als kerntaak het optimaliseren van productieprocessen op basis van data in combinatie met jarenlange kennis en ervaring. Dit laatste in de breedste zin van het woord middels een mix van een technische en bedrijfskundige benadering. ‘Data’ speelt hierbij een belangrijke rol. Denk hierbij aan:

1
Data verzamelen
2
Data verrijken
3
Data analyseren
4
Data vertalen

De data wordt omgezet naar bruikbare informatie om daarmee te komen tot maatregelen voor:

  • een verbeterde prestatie
  • een hogere leverbetrouwbaarheid
  • een constante kwaliteit

Ook licht laten schijnen over data van uw organisatie?

Wilt u meer weten over het verbeteren van de performance van uw productieproces, steek dan uw licht op en schroom niet om contact met ons op te nemen! Wij laten ons licht graag schijnen over uw vraagstukken en denken er graag met u over mee.

Martijn Hallink
Business Unit Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0) 6 21 62 17 49
Jarno van der Leest
Client Manager -
[javascript protected email address]
+ 31 (0)6 27 87 30 66
Luc Kurvers
Client Manager -
[javascript protected email address]
+31 (0)6 15 42 63 58