Home Maintenance Klantverhalen Communicatie, inzet en ontzorgen waren belangrijke waarden tijdens de herinrichting bij Intersnack
“Voor deze klus was iets speciaals nodig dus namen ze contact met ons op”

Communicatie, inzet en ontzorgen waren belangrijke waarden tijdens de herinrichting bij Intersnack

Maintenance tag corner

Een beter werkbare, veiligere en hygiënischere omgeving is door deze herinrichting gecreëerd. Voor Intersnack, de producent van hartige snacks tot voedzame noten, heeft Actemium een belangrijk gedeelte van een verpakkingslijn in de fabriek in Doetinchem gedemonteerd en vervolgens opnieuw geïnstalleerd in Hardinxveld Giessendam. Actemium ondersteunt Intersnack al jaren op meerdere locaties. Dit keer bij een uitdagende herinrichting.

Minimale onderbreking verpakkingsproces

De complexiteit zat in het gefaseerd uitvoeren van: het creëren van ruimte, het opschuiven van de verpakkingslijnen, het opnieuw inrichten van een verpakkingslijn en het weer opbouwen. Dit alles met een minimale onderbreking van het verpakkingsproces.  

Parallel aan deze werkzaamheden werd het gehele bordes, waar alle doseringsinstallaties voor de lijn op staan, verhoogd. Daarmee is er een betere toegankelijkheid van de onderste werkplekken gecreëerd en zijn deze beter verlicht. Hiervoor moesten alle besturings-, elektra-, communicatiekabels, kabelwegen afgekoppeld, heringericht en vernieuwd worden.

intersnack, herinrichting, project, bordes, schakelkast

Communicatie, inzet en ontzorgen

Dit vraagt om een nauwkeurige afstemming met de opdrachtgever, de mechanische partij en de operators. Door duidelijke communicatie konden de verschillende stappen van de herinrichting naadloos op elkaar aansluiten.


Goede communicatie, de flexibele inzet en ontzorgd worden – dat is waar het allemaal om draaide.”

 Gert-Jan Mulder tijdens de eerste evaluatie, Projectmanager bij Intersnack.

Tijdens het werk liepen we tegen een aantal onvoorziene werkzaamheden aan. Dit is gebruikelijk bij complexe herinrichtingen als deze. Zo was er veel oude bekabeling aanwezig welke niet meer gebruikt werd. Deze zijn verwijderd. Daarnaast was het tekenwerk niet meer up-to-date. Daarvoor is de installatie getoetst op het huidige tekenwerk en waar nodig aangepast.

Trots op onze uitvoerende technici, Maarten Vriezen en Teun Huiskamp. Zij hebben zich enorm ingezet en in het proces meegedacht en vooruitgekeken. Dit droeg bij aan een succesvolle omzetting. Zeker gezien de toch al krappe planning die er lag.

Goede voorbereiding is het halve werk

Door deze krappe planning was een goede voorbereiding essentieel. “We zijn gestart aan de hand van een zeer gedetailleerd 3D-ontwerp van de demontage in Doetinchem en de installatie in Hardinxveld Giessendam”, vertelt Tim van der Heijden, Client Manager bij Actemium in Doetinchem. “De vroege, doelgerichte voorbereiding zorgde ervoor dat potentiële problemen vroegtijdig gesignaleerd werden. Zo is er een nieuwe route bedacht voor de draadgoot. De bedachte route was niet geschikt in verband met de aanwezige trap. De genomen maatregelen zorgden voor een minimum aan verstoringen tijdens de ombouw”, legt hij uit.

 


Met veel direct contact en snelle terugkoppelingen vanuit Actemium hebben we zeer prettig en efficiënt kunnen samenwerken tijdens deze herinrichting.”

André Pleijter, Projectmanager bij Intersnack. 

Snel schakelen

“Tijdens de voorbereiding is er ook nagedacht over de inzet van de technici. Flexibiliteit is hierbij het sleutelwoord. Om een minimale onderbreking van het verpakkingsproces te kunnen garanderen, werkten de technici ook in de weekenden. Daarbij zorgde de planning dat zij zo optimaal mogelijk werden ingezet”, vertelt Tim. “Op deze manier creëerden we ruimte in de planning en konden we een minimale onderbreking van het verpakkingsproces garanderen.”

intersnack, schakelkast, bordes, herinrichting


Voor deze klus was iets speciaals nodig dus namen ze contact met ons op.”

Ronald ter Horst trots, Service Manager bij Actemium in Doetinchem.

Veiligheid voorop

Iedere dag startte met een toolboxmeeting tussen onze leidinggevende technicus en de verantwoordelijke van Intersnack. De uit te voeren werkzaamheden en de veiligheid werden besproken. Gelijktijdig aan onze werkzaamheden, waren er ook derde partijen bezig aan de verpakkingslijn. Deze afstemmingen hebben een bijdrage geleverd aan het feit dat er veilig gewerkt kon worden, maar ook aan het onderlinge transparantie en het vertrouwen tussen de verschillende partijen.

Absolute succesfactor, samenwerken voor een rotsvast vertrouwen

“Met onze opdrachtgevers van Intersnack, Gert-Jan Mulder en André Pleijter, hebben we een manier van samenwerking gevonden die leidde tot een absolute succesfactor. Dit bevestigt maar weer het vertrouwen dat we krijgen”, vertelt Tim van der Heijden trots. “Dit en de jarenlange samenwerking tussen Actemium en Intersnack zorgt voor de stevige basis van een verdere duurzame samenwerking.”

Projectdetails

Klant Intersnack

Intersnack produceert zoute snacks, chips, noten en aanverwante producten zoals pindakaas. Het bedrijf levert een uitgebreid assortiment consumentenproducten in verschillende halffabricaten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag aan onze expert.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.