Home Maintenance Nieuws & Blogs Actemium bouwt en installeert besturingspanelen voor Dow Terneuzen

Actemium bouwt en installeert besturingspanelen voor Dow Terneuzen

Maintenance tag corner Manufacturing & Assembly tag corner


Na een succesvolle oplevering aan Dow Delfzijl, heeft Actemium Goes ook de opdracht gekregen om voor Dow Terneuzen besturingspanelen te assembleren en te installeren op locatie. Vanwege een migratieproject wordt het bestaande besturingssysteem van de klant vervangen. Voor Actemium betekent dit het realiseren van 60 nieuwe panelen!

“De engineering is in handen van de klant zelf. Wij controleren de tekeningen, bestellen de benodigde materialen en assembleren de besturingspanelen”, vertelt senior projectleider Michel Pietersen.

“De panelen worden na montage volledig gecold-wired en onder spanning gezet. Wij nodigen hierna de klant uit om de Factory Acceptance Test uit te voeren. Deze FAT wordt afgesloten met de ondertekening van het afname protocol door beide partijen. De besturingspanelen worden vervolgens opgeleverd en getransporteerd naar locatie.

Inmiddels zijn de eerste zeven kasten geleverd. De volgende tien zijn op dit moment in ontwikkeling.”

Van engineering en bouw tot aan installatie, testen en inbedrijfstellen. Actemium heeft alle expertise op het gebied van paneelbouw in huis.

Totaalaanbieder

“Doordat we alle expertise in huis hebben, installeren we de gebouwde besturingspanelen ook op locatie”, vertelt projectleider Delano Wouters. “De eerste vier van deze opdracht zijn inmiddels geplaatst en aangesloten in de controlekamer van Dow, zodat ze getest kunnen worden. Dit doet de klant zelf. Ondertussen starten wij vast met de voorbereidende werkzaamheden, zodat de kasten tijdens een turnaround vervangen en aangesloten kunnen worden. Denk hierbij aan het trekken van nieuwe voedingskabels en het aanleggen van de aardkabels.

Er zijn drie momenten in het jaar gepland om de vervanging en inbedrijfstelling te realiseren. Tijdens een turnaround hebben we hier maar een paar dagen de tijd voor. Dat is een uitdaging, maar die gaan we zeker niet uit de weg!”