Home Maintenance Nieuws & Blogs Actemium en Omexom vullen elkaar uitstekend aan in Zeeland
Mark Cosijn: “We investeren volop in expertise voor hoog- en middenspanningsvraagstukken. Ook de industrie profiteert daarvan.”

Actemium en Omexom vullen elkaar uitstekend aan in Zeeland

Maintenance tag corner

Actemium werkt onder andere vanuit Goes voor industriële klanten in Zeeland en omstreken. Die klanten vroegen de afgelopen jaren in toenemende mate ook om oplossingen voor elektrische infrastructuur, installaties en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. “Die vraag zal door de energietransitie alleen maar verder toenemen en diverser worden. Daarom gaan we vanuit Goes die oplossingen aanbieden onder de merknaam Omexom”, vertelt business unit manager Mark Cosijn.


Het merk Omexom komt dus naast het merk Actemium?

“Ja, want onder het merk Actemium blijven we uiteraard onze diensten voor de industrie aanbieden. Maar als Omexom gaan we ons dus tevens in Goes ontwikkelen tot specialist in uiteenlopende midden- en hoogspanningsvraagstukken. De ontwikkelingen op dat terrein gaan snel door de energietransitie”, zegt Mark Cosijn.

“Daarom investeren we volop in medewerkers en technologie om die expertise ook hier te kunnen brengen. Dan kunnen we in toenemende mate klanten met engineering, realisatie en onderhoud nog beter helpen bij het aangaan van de uitdagingen en met de mogelijkheden die de energietransitie biedt.

Daar kunnen dus ook de klanten van Actemium van profiteren. Elders in Nederland en Europa bieden de business units van Omexom die expertise al.”

Actemium en Omexom zijn allebei merken van VINCI Energies. Waarom werkt VINCI Energies met merken?

“VINCI Energies heeft in Nederland 65 business units, met verschillende expertises, die ze heeft geclusterd in de business lines industry, ict, building solutions en infrastructure. Business units met een zelfde expertisegebied werken onder dezelfde merknaam.

Dat biedt de klant duidelijkheid. Vanuit Goes bedienen we onder de merknaam Actemium uiteenlopende sectoren met een compleet pakket aan dienstverlening voor de engineering, realisatie en onderhoud van industriële installaties. Onder het merk Omexom gaan we dus engineering, realisatie en onderhoud voor elektrotechnische installaties en infrastructuur, voor hoog- en middenspanning, bieden. Via deze aanpak kunnen we klanten met diverse vraagstukken door het bieden van specifieke expertise ontzorgen.”

Wat voor soort klanten gaat Omexom in Zeeland en omstreken bedienen?

“Een breed scala, want we zien dat in onze regio de vraag naar oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken op het gebied van hoog- en middenspanning ook bij niet-industriële klanten toeneemt. Die vraag zal zich – zeker nu de energietransitie echt uit de startblokken is – alleen maar verder ontwikkelen en toenemen. Er gebeurt al veel op het gebied van zonneparken, windmolens, energieopslag en e-mobility. Maar in de nabije toekomst komt daar nog het nodige bij, bijvoorbeeld door de productie van waterstof. Ook daarom hebben we nog meer geïnvesteerd in onze medewerkers, technologie en trainingsfaciliteiten.”

Omexom en Actemium werken vanuit business units. Welke voordelen biedt dat de klanten?

“We bieden onze expertise aan via compacte en zeer autonome business units die dicht op de klant zitten en anticiperen op de vraagstukken van de klant. De business units in, maar ook buiten, Nederland werken waar nodig samen. Dat heeft grote voordelen voor de klanten”, vervolgt Mark Cosijn. “Zo kunnen ze gebruik maken van de zeer brede en diepe expertise die de diverse business units hebben. Bovendien beschikt Omexom ook in Nederland over een eigen opleidingsinstituut. Daar trainen we niet alleen onze eigen medewerkers maar ook die van onze klanten en partners.”

“Door de energietransitie verandert er dus veel en continu, ook in onze directe omgeving. Het mooie van onze managementfilosofie is dat we heel snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt en bij onze klanten”, besluit Mark Cosijn.