Home MES/MOMS Evenementen Webinar ‘Continu verbeteren van je productieproces met MES’
Procesoptimalisatie aan de hand van data uit MES

Webinar ‘Continu verbeteren van je productieproces met MES’

Willen jullie als verpakkingsbedrijf duurzamer, kostenefficiënter en flexibeler kunnen produceren? Meer inzicht hebben in jullie processen om deze vervolgens te kunnen optimaliseren? Grondstoffen en afgewerkte producten beter kunnen traceren en optimaal kunnen inspelen op de vragen van jullie klanten? Dan is het tijd voor een Manufacturing Execution System (MES) ter vervanging van de vele losse systemen waarmee jullie op dit moment waarschijnlijk de werkvloer aansturen . Maar hoe begin je eraan? Waar moet je rekening mee houden voor, tijdens en na de implementatie? Schrijf je in voor ons webinar op donderdag 12 september. Onze experts delen samen met een gastspreker van Royal Vaassen Flexible Packaging kennis en ervaring rechtstreeks vanuit de praktijk.

Royal Vaassen en MES

Bas ter Vrugt begeleidde als ICT-manager bij Royal Vaassen de implementatie van een MES in samenwerking met Actemium. “Wij hadden veel losse systemen die niet met elkaar praatten. Dat was inefficiënt. Om toekomstbestendig te worden, wilden wij standaardiseren. In 2013 begon de implementatie van een MES en in 2019 vond een grote update plaats. Ook daarna zijn we continu blijven werken aan de verbetering van het systeem. Want een MES is nooit klaar, het leeft en groeit mee met je bedrijf.”

Voordelen en lessons learned

Met de data die het MES genereert ziet Royal Vaassen waar verbeteringskansen zitten in processen en kunnen ze procesoptimalisatie monitoren. “Hierdoor kunnen we met minder mensen meer uit onze machines halen en de kwaliteit verbeteren.” Naast de voordelen van een MES zal Bas ter Vrugt tijdens het webinar ingaan op de lessons learned. Zo is het heel belangrijk om draagvlak te creëren. “De implementatie van een MES is een reis waarbij je naast techniek ook de juiste mind set nodig hebt. Data is goud waard op voorwaarde dat de mensen in je bedrijf ermee willen werken.”

Continu verbeteren met een slimme MES-oplossing

Praktische informatie

Datum
donderdag 12 september

Locatie
Online, vanaf je eigen werkplek

Tijd
Zelf koffie zetten en inloggen: 09:45-10:00
Programma: 10:00-11:00

Voor wie?
Automation Engineers en Management in de verpakkingsindustrie

Kosten
Gratis toegang

Aanmelden?

Wil je aan dit webinar deelnemen? Vul onderstaand formulier in.

Heb je een vraag? Ook die kun je hier stellen.