Home MES/MOMS Nieuws De Algemeen Directeur
Een goed MES zet je op scherp!
De Algemeen Directeur
MES / MOMS tag corner


Productiebedrijven hebben alle afdelingen nodig om het beste uit zichzelf te halen. Het bundelen van administratieve- en productiedata binnen één
centrale MES/MOMS-omgeving zet iedereen op scherp. In deze serie nemen we je mee langs diverse functies en rollen binnen een typisch productiebedrijf:
van de bedrijfsleiding tot de sales-, productie-, kwaliteitsmanager en de operator. Lees hier hoe MES/MOMS de ALGEMEEN DIRECTEUR ondersteunt bij het
nemen van de juiste beslissingen.

Algemeen Directeur

“Bij het nemen van beslissingen komen veel verantwoordelijkheden samen. Als productiebedrijf willen we kwalitatief produceren, maar ook veilig, duurzaam, snel, flexibel en winstgevend. Aan de data uit ons ERP-systeem heb ik niet genoeg om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor zowel de korte als de lange termijn. Ze bieden mij te weinig inzicht in onze (real time) productie en alles wat hiermee samenhangt. Wat moet ik nu doen om toch de juiste beslissingen te nemen?”

“Ik heb gekozen om een MES-oplossing te laten implementeren. Deze MES slaat de brug tussen onze administratieve- en productieomgeving. Administratieve- en productiedata zijn nu centraal gebundeld. Ik kan hierdoor beter monitoren wat er dagelijks op de productievloer gebeurt en krijg meer grip op materiaal- en productiekosten, beschikbaarheid van productiemiddelen en productiecapaciteit. Op basis hiervan kunnen we binnen het management team bekijken hoe we nóg meer kunnen produceren tegen lagere kosten en waar zich kansen aandienen om de kwaliteit te verhogen en energie te besparen. Ons MES biedt de meest krachtige informatie voor de stappen die wij nu en in de toekomst moeten zetten.”

Download de MES-brochure

MES/MOMS is een strategisch plan om operational excellence te bereiken. MES/MOMS helpt bij:

  • het verlagen van productiekosten
  • het verkorten van omschakeltijden
  • het verbeteren van kwaliteit
Benieuwd naar welke voordelen MES/MOMS andere functies binnen een bedrijf biedt? Lees het hier!

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts