Home MES/MOMS Nieuws De Maintenance manager
Een goed MES zet je op scherp!
De Maintenance manager
MES / MOMS tag corner


Productiebedrijven hebben alle afdelingen nodig om het beste uit zichzelf te halen. Het bundelen van administratieve- en productiedata
binnen één centrale MES/MOMS-omgeving zet iedereen op scherp. In deze serie nemen we je mee langs diverse functies en rollen
binnen een typisch productiebedrijf: van de bedrijfsleiding tot de sales-, productie-, kwaliteitsmanager en de operator.
Lees hier hoe een MES/MOMS de MAINTENANCE MANAGER ondersteunt.


Maintenance manager:

“Storingen en ongewenste stilstand in ons machinepark kosten handenvol geld. Met een degelijk onderhoudsplan kunnen we dit gelukkig voorkomen. Om de juiste onderhoudsmaatregelen te kunnen nemen, heb ik veel en verschillende informatie nodig. Hoe vaak staat elke machine stil en wat is daar de oorzaak van? Wanneer is regulier onderhoud en dus productiestilstand gepland? Hebben we voldoende reserveonderdelen in huis? Wie kan ik bij een acute storing bereiken?”

“Op deze en andere vragen krijg ik vanuit ons MES snel antwoord. Ik kan eenvoudig rapportages generen over het aantal uren stilstand per machine en per oorzaak. Storingen kan ik in nauwe samenwerking met de productie nauwkeurig analyseren. Eventuele onregelmatigheden in de productie worden automatisch gemeld. Ik heb diepgaand inzicht in de prestaties van onze machines en kritieke bedrijfsinstellingen. Op basis hiervan kan ik het onderhoud nauwgezet plannen en onze onderhoudspartners goed instrueren. De betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze machines is optimaal geborgd, en daarmee ook onze productiecontinuïteit.”

Download de MES-brochure

MES/MOMS is een strategisch plan om operational excellence te bereiken. MES/MOMS helpt bij:

  • het verlagen van productiekosten
  • het verkorten van omschakeltijden
  • het verbeteren van kwaliteit

Benieuwd naar welke voordelen MES/MOMS de KWALITEITSMANAGER biedt? Volgende week vertelt zij je meer!

Kwaliteitsmanager

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts