Home Thema’s Augmented Reality
Augmented Reality maakt van iedere engineer een specialist

Augmented Reality

Industriële omgevingen worden in de toekomst alleen maar complexer, terwijl ze meer en meer bepalend zijn voor het succes van je productieproces. Daarom is het zaak om informatie op de juiste manier te ontsluiten en adequate ondersteuning te bieden op de productievloer. Hier komt Augmented Reality om de hoek kijken. De mogelijkheden om via deze techniek industriële onderhoudsprestaties gestructureerd te verbeteren, zijn haast eindeloos.

Wat realiseren we via Augmented Reality?

Met Augmented Reality wordt een digitale informatielaag over de werkelijkheid neergelegd. Via smart glasses, smartphone of tablet zien je medewerkers de virtuele informatie die ze op dat moment ter ondersteuning van hun werkzaamheden nodig hebben.

Waar en waarom biedt Augmented Reality uitkomst?

Binnen de industrie is er een enorme stroom aan data, die alleen maar toeneemt. Die grote hoeveelheid data is weinig doeltreffend als we deze niet vertalen naar bruikbare informatie. Augmented Reality is ideaal om data panklaar aan te bieden. Deze technologie maakt complexe industriële processen beter begrijpbaar en beheersbaar voor je engineers.

Waar wordt Augmented Reality ingezet?

Augmented Reality wordt binnen de industrie steeds meer ingezet voor ad hoc ondersteuning of voor het stap-voor-stap doorlopen van werkprocedures. Het interessante is dat engineers zo altijd directe toegang hebben tot de kennisbron. Is er bijvoorbeeld niet voldoende personeel of te weinig specialisatie op de werkvloer? Via deze toepassing kun je op afstand letterlijk meekijken en dus direct coachen. In de dienstverlenende industrie is de techniek ideaal om gerichte instructies te geven. Op de productievloer komt er meer controle op standaard- én high tech-situaties, omdat er direct toegang is tot meerdere kennisbronnen en werkprocedures.

3D data aan fysieke wereld toegevoegd

Heel letterlijk voegt Augmented Reality data aan de fysieke industriële wereld toe. Hiermee voeg je bedrijfsmatig dus een extra dimensie toe. Technisch kan een productieproces nog zo optimaal zijn ingericht; uiteindelijk wordt het succes óók bepaald door menselijk gedrag. Hier maakt Augmented Reality het verschil. Door op het juiste moment bruikbare informatie aan de fysieke wereld toe te voegen, wordt menselijk gedrag positief beïnvloed. Kortom: je stelt je medewerkers in staat om op alle momenten vanuit beschikbare ervaring te handelen.

Wil je weten hoe Augmented Reality in je voordeel werkt?
Neem voor meer informatie contact op met:

Martijn Hallink
Business Unit Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0) 6 21 62 17 49