Home Thema’s Energietransitie
Nieuwe kansen

Energietransitie

De energietransitie is voor de industrie zoveel meer dan een verplichting om CO2 te reduceren. Veel bedrijven ontdekken tijdens deze transitie juist nieuwe kansen om hun bedrijfsprocessen, fabrieken en gebouwen slimmer in te richten. Wat dat betreft is het handig dat er geen maat staat op de vele technische en technologische ontwikkelingen. Actemium helpt je om steeds groener en met minder energie te produceren.

Energietransitie

De opgave is niet mild: de overheid wil dat industriële bedrijven een CO2-besparing van 49% realiseren in 2030, terwijl de Europese Commissie de lat nog hoger legt met 55%. Maar als je dan toch aan deze klimaatdoelstellingen moet voldoen; waarom dan niet meteen het maximale uit deze transitie halen? Actemium helpt om de energiestromen in je bedrijf te optimaliseren.

Waar ligt jouw winst?

Energiebesparing blijkt een dankbaar, interessant en lucratief thema om mee aan de slag te gaan. Natuurlijk heb je te maken met een ambitieuze wet- en regelgeving én een omgeving die steeds meer belang hecht aan maatschappelijk verantwoorde bedrijven. In onze optiek is een duurzame omgeving echter ook een winstgevende omgeving. Dit is precies waar we je bij gaan helpen tijdens jouw energietransitie.

Lagere concurrerende productiekosten

Energie is een van de belangrijkste kostenposten binnen je bedrijf. Door alle technische en technologische ontwikkelingen is het steeds lucratiever om traditionele manieren van energiewinning om te buigen. Door te investeren in duurzame energie, investeer je in lagere productiekosten én het versterken van je concurrentiepositie.

Iedere transformatie is anders

Als industrieel specialist weten we als geen ander hoe verschillend alle industriële sectoren zijn. Allemaal hebben jullie je eigen productieprocessen met jullie eigen energiebehoeften. Zo zijn we bijvoorbeeld actief in de olie- en gasindustrie, waar we onze klanten helpen bij de transformatie naar schone nieuwe fabrieken die op waterstof en andere innovatieve technologieën draaien. In andere industrieën helpen we weer bij de inrichting van duurzame gebouwen en productieprocessen.

 

Nieuwe energie, nieuwe kansen

De circulaire economie is nog zo’n dankbaar thema. Het is een feit dat veel industriële bedrijven een overproductie hebben van 30%? Het omgaan met die overproductie kost ook energie. Maar wat als je iets nuttigs met de reststroom doet? Dan levert dat innovaties op. Denk aan nieuwe processen, nieuwe producten, nieuwe supply chains en nieuwe logistieke systemen. Zie hier, de duurzame impact van je energietransitie.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.