Home Thema’s Onshore Power Supply
Bijdrage aan de verduurzaaming van de scheepvaart en havens

Onshore Power Supply

Wanneer zeeschepen in de haven liggen met de hoofdmotor uit, wordt er nog steeds veel fossiele brandstof gebruikt door de hulpgeneratoren aan boord. Dit zorgt voor geluidsoverlast en ongewenste emissies in de haven en omgeving. Maar dit hoeft niet langer.

Fossiele brandstoffen uit, stroom aan!

Onshore Power Supply (OPS) kan fossielvrij in de elektriciteitsbehoefte van de schepen aan de kade voorzien. En dat betekent dat laagfrequente geluidshinder en uitstoot van fijnstof en stikstof-, zwavel- en koolstofdioxide tot het verleden behoren.

Flexibele oplossingen

Actemium ontwerpt en bouwt OPS-systemen op maat. Of het nu gaat om standaardtoepassingen of speciale oplossingen, als fabrikantonafhankelijke systeemintegrator zijn wij in staat altijd de beste oplossing te bieden. 

Een OPS-systeem wordt meestal ondergebracht in een container en is dus in principe mobiel. Maar in de praktijk staat het systeem op één plek, omdat het vaak schepen bedient die regelmatig op dezelfde plek in de haven aanmeren.

Expertise

Door onze jarenlange ervaring begeleiden wij klanten in alle fasen van de industriële levenscyclus. Van advies, design en engineering tot inbedrijfstelling en onderhoud. 

Advise

Neutraal en merkonafhankelijk advies, met als doel het ontwerpen van de best passende Shore Power oplossing.

Design

Systeem en elektrotechnische engineering. Dat we aan de geldende regelgeving en eisen voldoen, spreekt voor zich.

Build

Bouw van het hele systeem, installatie, turn-key oplevering.

Maintain

Bewaking/monitoring op afstand en onderhoud volgens (inter)nationale regelgeving zoals de NEN 3140, NEN 3840 en de IEC 80005.

Explosieve omgevingen

Sommige industriesegmenten stellen bijzonder hoge eisen aan veiligheid. Door onze jarenlange ervaring in de olie & gas, chemische industrie en energiesector, hebben we veel ervaring met werken in explosiegevoelige omgevingen.

Actemium heeft een oplossing ontwikkeld voor OPS-systemen in explosiegevaarlijke omgevingen. Uiteraard voldoen de systemen die we bouwen aan alle geldende wet- en regelgeving.  

Data-analyse

De positieve invloeden op het milieu van een walstroomsysteem kunnen het beste worden bewezen met echte gegevens.

Actemium geeft klanten online inzage in de status en prestaties van de OPS-systemen. Ons online platform geeft realtime inzage in de procesdata, maar ook in de vermeden uitstoot van onder andere CO2. 

Terugverdienen

Al in een vroeg stadium kunnen wij meedenken over het bepalen van de terugverdientijd en andere zaken met betrekking tot de business case. Wij beschikken over data en een berekeningssystematiek om investeringsbesluiten te onderbouwen.  

  • Langetermijnrelaties met internationale havens sinds 2010
  • Meer dan 30 referenties over de hele wereld voor zowel hoog- als laagspanningsinstallaties
  • Fabrikantonafhankelijk, we leveren container- of statische bouwoplossingen
  • U profiteert van een enorm netwerk van specialisten, altijd dichtbij en toch internationaal verbonden 

Standaardisatie

Onze projecten voldoen aan de internationale normen voor het ontwerp, de installatie en het testen van HVSC-systemen (IEC/IEEE 80005), maar ook voor kwaliteit, gezondheid en veiligheid.

Meer informatie over OPS?

Johan de Goffau
Business Development Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53706969