Home Thema’s Virtual Reality
Virtual Reality als serieuze tool om je industriële prestaties te verbeteren

Virtual Reality

Virtual Reality is zeker geen speelgoed. Het is een serieuze tool die helpt om je industriële prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld tijdens het ontwerpproces van installaties, maar ook om het veiligheidsbewustzijn binnen je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wat ons betreft is de virtuele wereld een krachtige manier om op meerdere vlakken waardevolle output binnen industriële omgevingen te realiseren.

Problemen in ontwerpfase al getackeld

Virtual Reality creëert omgevingen die in het echte leven nog niet of moeilijk te bezoeken zijn. Of die als kopie gebruikt kunnen worden om fouten te maken zonder dat installaties uitvallen. Dit biedt uitkomst. Zo werd niet lang geleden tijdens de ontwerpfase nog met tekeningen gewerkt. Doordat we nu een Virtual Reality-model als gespreksonderwerp gebruiken, krijg je al meteen gevoel bij je projecten. Bottlenecks worden veel eerder ervaren, met kostenbesparing als directe resultaat.

Het nieuwe veiligheidsdenken

Virtual Reality is niet alleen ideaal als het aankomt op (design) efficiency. Veiligheid is een ander belangrijk thema waarmee we via Virtual Reality grote vooruitgang boeken. Via deze techniek krijgt het veiligheidsbewustzijn een compleet nieuwe dimensie. Door een VR-bril op te zetten, ervaren je medewerkers direct wat het is om een incident mee te maken door een verkeerde keuze en/of handeling.

Concrete VR-oplossingen

Binnen Actemium is het menens om industriële omgevingen interessante Virtual Reality-toepassingen te bieden. Zo zijn Virtual Reality-tekeningen in de ontwerpfase al standaard. Ook is inmiddels al een flink aantal veiligheidstrainingen ontwikkeld: elektrotechniek, hoogspanningstechniek, verkeer, instrumentatie en werken op hoogte. Goed nieuws: we blijven volop investeren in Virtual Reality en dus komen er in de toekomst alleen maar meer praktische tools en oplossingen bij.

In een keer goed

Virtual Reality is van enorme waarde binnen de industrie. Dat heeft alles te maken met de noodzaak om zaken in een keer veilig, goed en efficiënt te regelen. Doordat we via Virtual Reality van meet af aan echte ervaringen naar de werkvloer en tekentafel brengen, zijn we efficiënter dan ooit bij het inrichten van je industriële omgeving.

Virtual Reality is flink in beweging. Nieuwsgierig hoe we de techniek binnen jouw omgeving in kunnen zetten? Neem voor meer informatie contact op met:

Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60
Jordy Walraven
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 30 80 82