Actemium en Omexom partners bij New Energy Coalition

De energietransitie versnellen, samen met New Energy Coalition

Actemium en Omexom zijn inmiddels al een jaar partner bij de New Energy Coalition. De New Energy Coalition is een groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en NGO's die samenwerken om de energietransitie te versnellen voor een duurzame toekomst. Als partner van de New Energy Coalition brengt Actemium haar expertise en ervaring op het gebied van energietransitie voor de industriële sector en Omexom voor de infrastructuur in.

Energietransitie versnellen

Actemium en Omexom werken met hun klanten aan veel oplossingen om hun doelen op het gebied van emissievrije productie en gebruik van groene energie te bereiken. Van carbon capture, utilisation and storage (CCUS), duurzame waterstofoplossingen tot het integreren en elektrificeren van industriële processen en elektrische infrastructuur. Dit brede dienstenaanbod zal waardevolle inzichten en ondersteuning bieden aan de inspanningen van de coalitie om de overgang naar een low-carbon economie te bevorderen. 

De New Energy Coalition is in 2017 opgericht om tegemoet te komen aan de dringende behoefte aan een snelle transitie naar een duurzame energie-infrastructuur. De partners werken samen om onderzoek en ontwikkeling te bevorderen, kennis en best practices te delen en te pleiten voor beleid en regelgeving die de overgang naar een low-carbon economie ondersteunen. 

Deze samenwerking is een belangrijke stap richting het versnellen van de energietransitie met duurzame waterstof.  

Marieke Abbink CEO New Energy Coalition

"We zijn erg blij met Omexom en Actemium als partners bij de New Energy Coalition. Hun expertise en ervaring op het gebied van energietransitie zullen ons helpen ons doel te bereiken van een snellere overgang naar een duurzame energie-infrastructuur. We kijken ernaar uit om verder samen te werken met Actemium en Omexom om vooruitgang en innovatie te stimuleren in deze kritieke sector."

Marieke Abbink, CEO bij New Energy Coalition​

"We zijn vereerd om als partner deel te nemen aan New Energy Coalition. Wij geloven in de waarde van samenwerking en de kracht van collectief handelen voor een duurzame toekomst. We kijken ernaar uit om samen te werken met de andere partners van de coalitie om innovatie en vooruitgang in de energie-sector te stimuleren."

Koen Staffeleu, Director Business Development & Green Hydrogen bij Actemium

Aanspreekpunt voor waterstofzaken 

Koen Staffeleu volgt alle ontwikkelingen op het gebied van waterstof met veel interesse en heeft een schat aan kennis opgebouwd tijdens zijn jarenlange ervaring in de procesindustrie, zoals de (petro-) chemie, renewables en biobrandstoffen. Hij is dan ook het centrale aanspreekpunt bij Actemium voor waterstofzaken. 

Koen Staffeleu, Director Business Development & Hydrogen bij Actemium: “Ik ben erg benieuwd wat jij denkt over de ontwikkelingen op het gebied groene waterstof en over de mogelijkheden daarvan voor jouw onderneming. Ook laat ik je graag delen in onze ervaringen op dit terrein. Aarzel dus niet om contact met me op te nemen, via LinkedIn of koen.staffeleu@actemium.com.

Koen Staffeleu - Director Green Hydrogen

Ideeën uitwisselen?

We denken graag mee over de financiële kant van de business case in de gehele keten tot en met design, realisatie en uiteindelijke onderhoud van de installaties. Praat verder met Koen Staffeleu!

Koen Staffeleu
Director Business Development & Green Hydrogen -
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 16 45 17