ACCELERATING THE ENERGY TRANSITION WITH HYDROGEN

Actemium vertegenwoordigd in NEN Normcommissie voor veilig gebruik waterstof

Marc Brentjens, cliëntmanager bij Actemium, treedt toe tot de NEN Normcommissie voor veilige implementatie van waterstof en brandstofcellen in Nederland. Als toonaangevende speler in de energietransitie vinden wij het van groot belang om vooraan te staan in de ontwikkeling van groene waterstofproductie in Nederland. Het lidmaatschap van de normcommissie draagt bij aan deze ambitie. Het stelt ons namelijk in staat om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van veiligheidsnormen en richtlijnen voor waterstoftoepassingen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op LinkedIn door Marc Brentjens en wordt hier met toestemming herschreven en opnieuw gepubliceerd. U kunt het originele artikel lezen door hier te klikken of door het LinkedIn-profiel van de auteur te bezoeken.

Belang van de commissie 

De NEN Normcommissie is verantwoordelijk voor de normalisatie op het gebied van waterstoftechnologie en brandstofcellen in Nederland. De normcommissie is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van veilige normen en richtlijnen voor de toepassing van waterstof en brandstofcellen in Nederland. De commissie volgt de Europese en mondiale ontwikkelingen op het gebied van normontwikkeling en draagt waar mogelijk bij aan de normen voor waterstof en brandstofcellen. Dit zorgt voor een veilig werkgebied voor iedereen die met deze technologieën werkt. 

We hebben al veel kennis op het gebied van procesveiligheid, explosieveiligheid en CyberSecurity, die we graag delen met de normcommissie om te zorgen voor een veilige implementatie van waterstoftechnologie in Nederland.

Marc Brentjens - Cliënt Manager Veghel bij Actemium
Marc Brentjens NEN normcommissie

Veiligheid voorop

Wij zijn als Actemium toegewijd aan de veiligheid van onze werknemers en klanten, en deelname aan de normcommissie is daarom van groot belang. Marc: “Door actief deel te nemen aan de ontwikkeling van normen en richtlijnen, kunnen wij ervoor zorgen dat de technologieën die wij ook daadwerkelijk implementeren voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit draagt bij aan de veiligheid van de mensen en de omgeving waarin deze technologieën worden toegepast.” 

Samenwerken betekent samen winnen

Als bedrijf zijn wij ook toegewijd aan het leveren van een bijdrage aan ons netwerk en aan de toekomst van duurzame energie in Nederland. Deelname aan de commissie zorgt ervoor dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de technologie van de toekomst. De normcommissie werkt o.a. nauw samen met het H2 platform, WVIP, en NWBA om de ontwikkeling van veilige en duurzame waterstoftechnologie in Nederland te bevorderen. 


Marc: “We vinden het belangrijk om relaties op te bouwen in de hele keten en onze kennis te delen. Ik ben dan ook erg enthousiast om een actieve rol te spelen in deze belangrijke ontwikkeling en ik kijk uit naar verdere samenwerking met de normcommissie en andere belanghebbenden in de waterstofsector.” 

normcommissie-waterstof-en-brandstofcellen

Ideeën uitwisselen?

We denken graag mee over de financiële kant van de business case in de gehele keten tot en met design, realisatie en uiteindelijke onderhoud van de installaties. Praat verder met Marc Brentjens!

Marc Brentjens
Client manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 13 46 34 98