Onderhoud van industriële on-line analysers is cruciaal voor productieprocessen

Maintenance tag corner

Het vlekkeloos functioneren van on-line analysers is cruciaal voor het goed en veilig laten verlopen van vele processen in de olie & gas, chemie en petrochemie. Periodiek preventief onderhoud en de tijdige vervanging van on-line analysers zijn dus onmisbaar. “Maar niet iedere onderneming heeft hiervoor de juiste of voldoende specialisten in huis. Daarom doen veel producenten - sommige al decennialang - een beroep op de expertise van onze analyse teams”, vertelt Jordy Walraven, Business Unit Manager bij Actemium.

Onderhoud, kalibratie, vervanging en inbedrijfstelling: merkonafhankelijk

Actemium heeft binnen haar brede programma van industriële dienstverlening ook op het gebied van on-line analysers én gasdetectie, in meer dan 50 jaar, een unieke specialisatie opgebouwd. Die specialisatie betreft naast het onderhoud, kalibreren en eventuele vervanging van on-line analysers – merkonafhankelijk – ook de inbedrijfstelling.

Jordy Walraven: “Onze tientallen analyser technici – van E&I-monteurs tot en met laboranten – zijn ervaren in bijna alle processen en meetprincipes. Onze analyse teams worden dan ook dagelijks ingezet door opdrachtgevers in het gebied van Rijnmond tot en met Antwerpen, en van Zeeland tot en met West-Brabant. Vooral opdrachtgevers in de olie & gas, chemie en petrochemie maken gebruik van onze teams, maar hun expertise kan ook worden ingezet voor andere sectoren.”

Rapportage en data voor audits

Het belang van betrouwbare en goed werkende on-line analysers is niet te overschatten. Als producent wil je de input en de output van je grondstoffen via de on-line analysers steeds kunnen monitoren en controleren, maar ook wat er tijdens de processen allemaal gebeurt.

“Alleen dan kun je de kwaliteit van je producten en de voortgang en veiligheid van je processen bewaken”, vervolgt Jordy Walraven. “En alleen dan kun je voldoen aan de wet- en regelgeving én instaan voor de veiligheid van je medewerkers en de omgeving waarin je produceert. Onze analyse teams zorgen ervoor dat de on-line analysers goed functioneren, maar ook dat de data die ze genereren vastgelegd wordt in duidelijke rapportage. Zo is de producent goed voorbereid op audits.”

Preventieve onderhoudsschema’s afgestemd op specifieke behoeftes

“De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor contracten waarin het volledige onderhoud aan ons wordt uitbesteed. Deze voorzien bijvoorbeeld in preventieve onderhoudsschema’s die precies worden afgestemd op de specifieke behoeftes. Dan kunnen we de klant helemaal ontzorgen. Preventief onderhoud resulteert in de reductie van downtime door hoge beschikbaarheid van equipment.”

Het opstellen van een onderhoudscontract gebeurt na het ontvangen van de analyser installed base met de technische opzet bij de klant en de schouwing van de installatie. De klant kan het onderhoud volgen via een real-time maintenance dashboard met contract-KPI’s.

De kracht van een internationale netwerkorganisatie

“Voor de specialisatie op het gebied van on-line analysers werken we samen met Actemium business units binnen en buiten Nederland. Zo worden bijvoorbeeld in Antwerpen on-line analysers gebouwd waarvoor we in Nederland de commissioning en inbedrijfstelling – inclusief die van de sampling systemen – doen”, aldus Jordy Walraven.

Via ons netwerk verdiepen en verbreden onze analyse teams in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk voortdurend hun expertise. Ze nemen graag de verantwoordelijk voor het goed onderhouden en functioneren van jouw equipment.

Ideeën uitwisselen?

Meer weten over de analyse mogelijkheden van Actemium? Neem dan contact op met Jordy Walraven!

Jordy Walraven
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 30 80 82