Powering innovation, driving technology

Van prototype tot serieproductie: 3 tips om de beste partner te kiezen

Manufacturing & Assembly tag corner

Je ontwikkelt innovatieve elektrotechnische systemen die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. Of die impact hebben op de automatisering van industriële processen. Dan heeft het zoveel voordelen om van prototype tot seriematige productie met één leverancier te werken. Hoe kies je nu de beste partner om jouw innovatieve concept te vertalen naar een succesvol prototype en naar herhaaldelijk produceerbare PCBA’s? In deze blog geven we je drie tips.

Tip 1. Houd al bij de ontwikkeling van het prototype rekening met maakbaarheid

Stel: je ontwikkelt een prototype dat je bij een partner laat bouwen aan de hand van Gerber-files en stuklijsten. Maar op het moment dat je een leverancier opdracht geeft voor de seriematige productie is een van de componenten
moeilijk verkrijgbaar. Of erger nog: verouderd. Zo’n situatie voorkom je door vanaf het begin je beoogde leverancier bij de ontwikkeling te betrekken. Bij Actemium gebruiken we al bij de ontwikkeling van prototypes ons BOM
Connector-systeem. Daarmee hebben we altijd actueel inzicht in onze eigen componentenvoorraad en die van onze leverancier. Ook bepalen we in het ontwikkeltraject al welke alternatieven we later kunnen bieden als dat nodig is. Zo minimaliseren we het risico dat een product in de toekomst niet meer maakbaar is.

Tip 2. Zet in op efficiënte productie

Betrek de door jouw beoogde leverancier al vanaf het begin bij de ontwikkeling van prototypes. Dan profiteer je van nóg een voordeel voor de seriematige productie. Zo kijken onze ontwikkelaars in een vroeg stadium naar de maakbaarheid van het product. Zij hebben brede kennis van productiemogelijkheden en denken al in de ontwerpfase mee over een efficiënte inrichting van de workflow op de vloer. Regelmatig schakelen ze met onze collega’s in de uitvoering om ons productieproces verder te optimaliseren. Zo borgen we de beste prijs, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit van jouw product.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Frans Smulders, clientmanager, via 06 – 29 59 63 79, of met Mitch Cuijpers, clientmanager, via 06 – 15 53 46 88. Zij leiden je graag rond op onze locatie in Veghel en praten je bij over de mogelijkheden. Of vul onderstaand formulier in.

Tip 3. Maak jezelf minder kwetsbaar met een flexibele leverancier

Ontwikkelingen in de markt of wensen van jouw klant: er zijn genoeg redenen om de productieplanning aan te passen of componenten in een product te wijzigen. Dat vraagt om flexibiliteit van je leverancier. Hoe wij als organisatie soepel inspelen op klantvragen? Onze businessunit is groot genoeg om middelgrote series snel te kunnen produceren volgens hoge kwaliteitseisen. En flexibel genoeg om onze planning aan te passen of om op elk moment wijzigingen in de specificaties door te voeren. Continu evalueren we of we binnen onze organisatiestructuur nog kunnen voldoen aan jouw wensen en die van andere klanten. Als het nodig is, passen we onze structuur aan. Zo kunnen we onze flexibiliteit blijven garanderen.

Wendbare partner voor de ontwikkeling en productie van complexe PCBA’s

Actemium heeft alle kennis en middelen in huis om jouw innovatieve concept te vertalen naar een prototype én deze seriematig te produceren. We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kleine aantallen tot middelgrote series complexe PCBA’s. Met de beste balans tussen prijs en voorwaarden. Vanzelfsprekend denken we graag met je mee over mogelijkheden.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.