Recyclingbedrijven vooruit helpen
4Pet technisch gelanceerd om enorme volumes PET-trays te recyclen
Building Technologies tag corner Productgroep Industrial Automation tag corner

4Pet is een ambitieus recyclebedrijf dat de komende jaren steeds meer PET-trays gaat recyclen. “Als enige in Europa maken we de recycling van deze schaaltjes en bakjes circulair. Ons Deense moederbedrijf Faerch heeft de komende jaren grootse plannen om onze volumes te vergroten. Dan is het fijn om te kunnen bouwen op het enorme technische vermogen van Actemium”, stelt Gerben Niehof, Technical Manager van 4Pet.

De eerste samenwerking tussen 4Pet en Actemium stamt uit 2017. “Het begon allemaal met een klein project: we wilden nieuwe verlichting op het buitenterrein”, herinnert Gerben Niehof zich. Een van de disciplines van Actemium, Building Technologies, voerde dit project naar volle tevredenheid uit. Via steeds grotere automatiseringsprojecten groeide de samenwerking binnen een paar jaar uit tot een volwaardig partnerschip, waar inmiddels ook de Service & Onderhoud (S&O) wordt uitbesteed. Actemium ondersteunt 4Pet momenteel bij de Technische Dienst en ook een Service Level Agreement is bijna rond.

4Pet Duiven E&I

Bouwen aan vertrouwen

“Voor ons is het heel simpel”, omschrijft Gerben Niehof de samenwerking. “De projecten verlopen soepel en binnen het afgesproken tijdsbestek. Het is bovendien prettig dat we constant met elkaar communiceren over de voortgang van onze projecten. Dan merk ik ook nog dat de monteurs en techneuten hun werk vanuit enthousiasme en de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen verrichten. Dit alles maakt het makkelijk om steeds meer werk bij Actemium neer te leggen.”

 

Circulair werken

“Mooi om dit te horen”, stelt Client Manager Stefan Kolkman van Actemium, die zich vanuit het segment Solids focust op Waste Management. “Als technisch specialist willen we vooral waarde toevoegen op onderdelen waar onze klanten dat nodig hebben. We bouwen hier graag aan duurzame relaties en kunnen recyclingbedrijven vanuit een breed spectrum vooruit helpen. Net als 4Pet richten we ons voortdurend op de circulaire economie. In ons geval ondersteunen we 4Pet vanuit ál onze disciplines en BU’s: Advies, Engineering, Uitvoering en S&O. Technisch gezien is de cirkel voor ons rond.”

Ons Deense moederbedrijf Faerch heeft de komende jaren grootse plannen om onze volumes te vergroten. Dan is het fijn om te kunnen bouwen op het enorme technische vermogen van Actemium”, stelt Gerben Niehof, Technical Manager van 4Pet.

Dit vind je mischien ook interessant?
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en meer klantverhalen op het gebied van industriële automatisering.

Deens vertrouwen

Voor 4Pet, dat beschikt over een beperkte eigen technische afdeling, is deze allround dienstverlening alleen maar fijn. “Met Actemium halen we de nodige knowhow, capaciteit, betrouwbaarheid én ervaring in huis. Dat hebben we ook nodig om de hoge verwachtingen van ons moederbedrijf in te lossen. Maar volgens mij hebben ze in Denemarken inmiddels wel het vertrouwen dat we hier de klus kunnen klaren”, verwijst de Technical Manager naar de succesvolle projecten.

‘Even’ zware regelaar vervangen

Zo werd in de zomer van 2021 bijvoorbeeld een nieuwe machine bij 4Pet geleverd. Actemium tekende onder grote tijdsdruk voor de bekabeling en besturing van de installatie. In de maanden daarna werd een zware regelaar van 450 kW op korte termijn vervangen. “Geloof me, dit zijn geen makkelijke projecten”, vertelt Gerben Niehof. “De kabels van zo’n regelaar zijn enorm en de software is niet eenvoudig over te zetten. Als ik dan zie hoe vlekkeloos deze projecten verlopen, dan kijk ik met vertrouwen naar de toekomst.”

Duivense fabriek volop in ontwikkeling

De groei van 4Pet is momenteel niet te stuiten. Dat betekent dat er de komende jaren veel projecten op stapel staan. “Waarschijnlijk wel”, lacht Gerben Niehof. “De technische uitdagingen in onze fabriek zijn groot, want we hebben te maken met een bestaande fabriek die aan nieuwe automatisering toe is. Tel daar de ambities van ons moederbedrijf bij op en het is duidelijk dat er hier in de fabriek in Duiven nog veel werk te verrichten is. Natuurlijk doen we dat het liefst met onze betrouwbare industriële partner.”

Actemium bij 4Pet
Neem contact op met onze expert voor meer informatie over
industriële automatisering
Stefan Kolkman
Client Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 21