Home Food Nieuws & Blogs Geslaagde software migratie van End of Life procesbesturing
SIMATIC PCS 7 Migratie

Geslaagde software migratie van End of Life procesbesturing

Food tag corner PCS7 tag corner

Verscherpte regelgeving, procesinstallaties die End of Life (EOL) zijn, vergroting van de productiecapaciteit. Dit zijn een paar van de uitdagingen bij een van onze grootste opdrachtgevers. Een grote speler op de internationale markt van zuigelingenvoeding op basis van koe- en geitenmelk. Om de locatie toekomstbestendig te maken wordt een masterplan opgetuigd. Bij het uitvoeren van zo’n groot, complex plan heb je betrouwbare partners nodig, die je ontzorgen. Dat is precies wat Actemium op het gebied van systeemintegratie doet. In dit geval door het migrereren van de software van de EoL procesbesturing.

Betere doorstroom

Onderdeel van het masterplan van de opdrachtgever is de upgrade van de zogenaamde RMO (Rauwe Melk Ontvangst) en CIP (Cleaning in Place). Een project met grote impact. Om de doorstroom te verbeteren worden de locaties voor het lossen van de melk verplaatst. Zo ontstaat er ruimte voor een gescheiden ontvangst van geitenmelk en koemelk. Voor de CIP installaties bouwt men een nieuwe productieruimte. Voorzien van nieuwe besturing en nieuwe software. 

Van ontwerp tot oplevering

Actemium levert voor de automatisering het ontwerp, de bekabeling, de paneelbouw, de instrumentatie en zorgt voor de inbedrijfsstelling. De klant heeft er geen omkijken naar. Frank Velthuis, projectleider van Actemium: “Al die aspecten voor je rekening nemen is een flinke klus, maar dat komt neer op projectmanagement. Ons dagelijks werk. De uitdaging van dit project zit met name in het uitvoeren van de migratie van het besturingssysteem in een bestaande fabriek mét draaiende productie”. 

Optimale software migratie?
Is de procesbesturing van je fabriek verouderd en aan vervanging toe?
Wij kijken graag met je wat de beste migratieoplossing is voor jouw specifieke procesbesturing. 

Je moet op je partner kunnen bouwen. Die moet acteren op basis van urgentie, meedenken en oplossingen aandragen. Dat zit bij Actemium gewoon goed.

SIMATIC PCS 7 migratie

Omdat de productie niet stil ligt, komt er een moment waarop zowel de nieuwe als de oude CIP actief zijn. Een deel van de fabriek draait door op het oude besturingssysteem, het andere deel op het nieuwe systeem, Siemens PCS7. Een automatiseringspartner moet daarom op de hoogte zijn van de bijzonderheden van beide systemen en ze met elkaar laten communiceren. Daarnaast produceert de klant voor een kwetsbare doelgroep. Dit maakt dat ook diepgaande kennis van de voedingsindustrie van belang is. Actemium heeft zowel de technische kennis als de domeinkennis in huis.

‘Je moet kunnen bouwen op je partners’

“We werken met een klein projectteam aan het masterplan”, geeft de projectleider van de opdrachtgever aan. “ Met dergelijke grote projecten kun je elke dag een crisisje verwachten. Juist dan is belangrijk om te kunnen bouwen op je partners. Je moet er op kunnen vertrouwen dat je partner de afweging maakt als het gaat om urgentie, dat ze meedenken en vooral ook oplossingen aandragen. Uiteindelijk gaat het dan om de mensen. Met het team van Actemium zit dat gewoon goed”.  

Kwaliteit, binnen budget en op tijd

Frank Velthuis: “We voerden het project volgens plan, binnen de tijd en binnen budget uit. En misschien nog wel belangrijker; de klant was uitermate tevreden met de technische oplossingen, had door de uitstekende projectuitvoering van Actemium geen zorgen én kon blijven doordraaien. Dat maakt het project een succes!”

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.