Trainingen PCS7

Actemium biedt technische trainingen en workshops voor PCS7. De ervaringen van onze (service-) engineers zijn vertaald naar concrete lesstof voor proces operators, medewerkers van engineering-afdelingen en Technische Diensten.

  • Trainingsaanbod

We hebben de verschillende standaard Siemens PCS7-trainingen ontwikkeld. Daarnaast bieden we ook PCS7-trainingen op maat aan. Voor deze trainingen wordt onderscheid gemaakt in het doel van de gebruikers; Introductie, Programmeren of Diagnose.

Een Introductie cursus bied globaal inzicht in de architectuur en mogelijkheden van het PCS7 platform. Een Programmeer-cursus heeft een bredere focus en gaat dieper in op alle verschillende aspecten van het PCS7 systeem en op programmering. Een diagnose-cursus is een basisopleiding met een duidelijke focus op de problematiek van het fout zoeken en het stellen van een snelle en gerichte diagnose.

Deze cursussen worden in samenwerking met Actemium België (Nederlandstalig) georganiseerd. Vaste data voor open inschrijving zijn beschikbaar bij Actemium België. Bij voldoende inschrijving is het ook mogelijk dat deze training bij Actemium in Veghel (NL) of op jouw eigen locatie wordt gehouden.

Standaard PCS7-training

Introductie:

  • Siemens SIMATIC PCS7 – Introductie (1 dag)

Programmeren:

  • Siemens SIMATIC PCS7 – Systeemcursus (6 dagen)
  • Siemens SIMATIC PCS7 – AS Engineering (3 dagen
  • Siemens SIMATIC PCS7 – OS Engineering (3 dagen)
  • Siemens SIMATIC PCS7 – Safety Matrix (2 dagen)

Diagnose:

  • Siemens SIMATIC PCS7 – Basic Diagnostic (3 dagen)
Maatwerk PCS7- training

Op verzoek kunnen we voor jou en jouw medewerkers een standaard training aanpassen of een maatwerk training samenstellen. We kunnen een standaard training geven op basis van jouw software. Hierbij kunnen jouw medewerkers met behulp van oefeningen in jouw eigen applicatie leren hoe deze in elkaar steekt.

Overige trainingen

Naast de PCS7-trainingen verzorgen wij in samenwerking met derden ook trainingen op het gebied van ATEX, GAMP, en gaschromatografie. Heb je hier interesse in neem contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over. Of klik hier voor meer informatie hierover.

Data en prijzen

Klik hier om de kalender en prijzen voor de standaard trainingen te bekijken.

Inschrijven

Om in te schrijven of meer informatie kun je contact opnemen met Actemium in Veghel via telefoonnummer +31 (0) 88 83 18 999 of je kunt een e-mail sturen naar info@pcs7.nl.

Trainingslocatie Edulab

Voor de trainingen gebruiken wij het praktijklokaal Actemium Edulab in Veghel. Het is een kenniscentrum op het gebied van industriële automatisering met meerdere hightech installaties, zoals een transportsysteem, een geautomatiseerd magazijn en een procesinstallatie. 

Het Edulab wordt gebruikt voor het geven van onder andere de praktijkgerichte PCS7-trainingen aan bedrijven en kan worden gebruikt om diverse DCS-platformen met elkaar te vergelijken.

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over PCS7-trainingen
Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 54 38 48 62
Voor algemene vragen kun je ook gebruik maken van onderstaand contactformulier