Home Building Technologies Klantverhalen Actemium neemt voor Van Raam specialistische elektrotechnische deel voor haar rekening
Van Raam, wereldmarktleider in aangepaste fietsen, calculeert verdere groei in

Actemium neemt voor Van Raam specialistische elektrotechnische deel voor haar rekening

Building Technologies tag corner

Van Raam is aanbieder van duurzame en eigentijdse mobiliteit aan mensen met een beperking en aan mensen die niet op een reguliere tweewielfiets kunnen fietsen. En van Raam groeit, harder dan verwacht. Het plan was na de uitbreiding van het bestaande gebouw na 5 jaar uit te breiden naar een nieuwe productieruimte. Dit plan is aangepast naar 3 jaar en nu staat er een 4500 m2 mooie hoge ruimte waarin niet alleen wordt geproduceerd maar waar ook de Serviceafdeling is gevestigd.

Elektrotechnische deel

Roel Zweden is General Manager Operations bij Van Raam en heeft onze service en solutions Building Technologies meegenomen vanuit zijn tijd bij vorige werkgever. Roel: “Actemium heeft voor ons uiteindelijk het specialistische elektrotechnische deel in de nieuwbouw voor zijn rekening genomen.” Het begon met het verzoek of we Van Raam konden ondersteunen in de aanleg van de data- en de brandmeldinstallatie. En ja, na een aantal gesprekken is Actemium van start gegaan met beide installatiedelen.

Data- en brandmeldinstallatie

Voor de data-installatie kwam de vraag om de bestaande en nieuwe patchkasten te verbinden met glasvezelbekabeling door middel van multiduct buizen. De koppeling met het bestaande gebouw is meegenomen, zodat er een redundante installatie gerealiseerd kon worden. In totaal werden er 4 glasvezelverbindingen tussen de diverse patchkasten gerealiseerd. Voor de brandmeldinstallatie heeft Actemium, in overleg met het branddetectiebedrijf, een plan van aanpak opgesteld om de componenten te bekabelen met de mogelijkheid om de installatie ook nog in de toekomst verder uit te breiden.

 

 Een betrouwbare partner, prettig communiceren en met veel kennis en kunde. En zeker een partner voor de lange termijn.

Stelt Roel Zweden, General Manager Operations, tevreden.

Op de troepen vooruit

Van Raam houdt namelijk rekening met de verdere groei van het familiebedrijf Van Raam. Want ze loopt graag op de troepen vooruit. Zo werken ze met lasrobots en zijn ze al ver gevorderd met het inzetten van de 3D printers. Aldus Roel: “Nog voor we technieken inzetten als productiemiddel of economisch rendabel schaffen we ze al aan. Zo leren we denken in en werken met deze nieuwe technieken.”

Een betrouwbare partner

Tijdens de werkzaamheden volgt het ene project op het andere project: De bekabeling van 3 nieuwe lasrobots en 4 data-aansluitingen per robot, de onderlinge bekabeling tussen de centrale apparatuur ten behoeve van de inbraakinstallatie en de toegangscontrole en de nieuwe machines die voorzien worden van voedingskabels. Allemaal hele specifieke installaties. Voor het verdere onderhoud is nu ook onze Serviceafdeling van Actemium aan de slag gegaan. Roel vertelt erg tevreden: “Een betrouwbare partner, prettig communiceren en met veel kennis en kunde. En zeker een partner voor de lange termijn.”

Door onze ruime ervaring met de opdrachtgever te delen en door open en eerlijk te communiceren, volgden er meer opdrachten. En dat is waar we goed in zijn. Wij leveren van begin tot eind een totaal elektrisch gebouwgebonden pakket,

vertelt Jurgen Romp, Project Engineer van Actemium trots.

Project details

Geleverde oplossingen
De data- en brandmeldinstallatie, de bekabeling van 3 nieuwe lasrobots en 4 data-aansluitingen per robot, de onderlinge bekabeling tussen de centrale apparatuur ten behoeve van de inbraakinstallatie en de toegangscontrole en de nieuwe machines  voorzien van voedingskabels

Van Raam
Van Raam is fabrikant van aangepaste fietsen en is gespecialiseerd in het fabriceren van driewielfietsen, de scootmobielfiets, lage instapfietsen, de loophulp, duofietsen, tandems, rolstoelfietsen en transportfietsen. Van Raam levert een bijdrage aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Oftewel:
Let’s all cycle!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. 

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.