Home Building Technologies Klantverhalen Datanetwerken installeren in onder meer clean room en productielaboratorium
Datanetwerken installeren in onder meer clean room en productielaboratorium
Building Technologies tag corner

5-jarig jubileum met kennis en ervaring sinds 1957: Een terugblik op hoe een nauwe samenwerking is ontstaan.

Essilor: Bekend van de Varilux glazen. De grootste in optiek en alles wat er mee te maken heeft.  Onder andere lenzen, instrumenten en oogmeetapparatuur, maar ook het bieden van ondersteuning in de winkels om haar producten beter te verkopen. Essilor realiseert haar missie door innovatie. Want ogen zijn net zo onderscheidend als vingerafdrukken en vragen om persoonlijke aandacht.

Antoon Makay - Essilor
Antoon Makay, Manager Infrastructuur Benelux Essilor

Continue kwaliteit

De relatie met Essilor is 15 jaar geleden begonnen op het gebied van datanetwerken. Essilor stelt hoge eisen aan haar netwerk en dat is logisch. Antoon Makay, Manager Infrastructuur Benelux geeft aan: “We hebben verschillende installateurs gehad maar de kwaliteit wisselde. Storingen in ons datanetwerk kunnen we ons niet veroorloven. Actemium levert continue kwaliteit, is ervaren in productieomgevingen en denkt altijd met ons mee.” Installaties worden ook verricht in een productielab en clean room, in geconditioneerde en stofvrije omgevingen, en dat vraagt om vertrouwen.

Vastleggen op tekeningen

Op één van de locaties van Essilor heeft Actemium een compleet nieuw datanetwerk aangelegd en het oude netwerk verwijderd. De hoog kwalitatieve kabels zijn gescheiden aangelegd, waardoor verstoringen in het netwerk tot een minimum gereduceerd zijn. Dat was ook de wens van Essilor. Vooraf wordt de installatie in samenspraak met Essilor op tekeningen aangegeven. Ook tijdens het project denkt de monteur mee. “We werken met mensen die de situatie goed kennen”, aldus Antoon Makay. Ook heel belangrijk voor Essilor zijn de revisie gegevens. Alles wat in de praktijk gerealiseerd is wordt op de digitale tekeningen verwerkt, waardoor de actuele data-infrastructuur altijd beschikbaar is. Tijdelijk lag alles nagenoeg overhoop. Maar op de vraag van Antoon Makay aan zijn collega’s: “Hebben jullie hier last van gehad?” Kreeg hij als reactie: “Het was prima we hebben er niet veel van gemerkt.”

 Storingen in ons datanetwerk kunnen we ons niet veroorloven. Actemium levert continue kwaliteit, is ervaren in productieomgevingen en denkt altijd met ons mee..

Antoon Makay

Heb je vragen over bovenstaande artikel of over elektrotechnische installaties?
Servaas Wiendels
Client Manager - Actemium
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 09
Bekijk onze Klantverhalen

Actemium werkt voor: Royal FrieslandCampina, Mars Incorporated, Danone, Arla Foods, Cargill, Delicia, Aviko, Groupe Bel, Avebe, DVNutrition