Home Building Technologies Klantverhalen De eerste installaties bij Senefelder Misset begonnen 27 jaar geleden
De eerste installaties bij Senefelder Misset begonnen 27 jaar geleden
Building Technologies tag corner

5-jarig jubileum met kennis en ervaring sinds 1957: Een terugblik op hoe een nauwe samenwerking is ontstaan.

In 1873 is Cornelis Misset begonnen in de binnenstad van Doetinchem. In die tijd hadden veel werknemers nog een huis van de zaak.

In 1985 is de onderneming verhuisd naar de huidige locatie aan de Mercuriusstraat, waarna het in 1989 samen ging met de Senefelder Groep.

Een groot bedrijf met een rijke historie maakt Senefelder Misset belangrijk voor Doetinchem en omgeving.

Thomas Spekschoor - Senefelder Misset
Thomas Spekschoor, Technisch Directeur  Senefelder Misset

Grensoverstijgend

Senefelder Misset is specialist in het drukken van tijdschriften en catalogi. Voorbeelden daarvan zijn Voetbal International maar ook RTV-bladen zoals Veronica, VPRO en Max magazine. Tijdschriften en catalogi dus met een grote oplage. Daarmee onderscheidt Senefelder Misset zich ten opzichte van haar concurrenten.

Hoe blijven ze hun concurrentie voor? Met verbetermogelijkheden, toekomstplannen en benaderen van andere landen. En dat vraagt niet alleen veel van de sales maar ook van de techniek. En daar speelt Actemium een grote rol bij. “Tijdens een van de grootste projecten werd veel flexibiliteit gevraagd. Actemium schakelde snel: Een compleet team van technische mensen stond in no-time klaar om te starten en alle zeilen werden bijgezet om ervoor te zorgen dat het project met succes werd afgerond”, vertelt Thomas Spekschoor, technisch directeur bij Senefelder Misset niet zonder enige trots.

Strakke planning

De Lithoman 2, een 64 pagina pers van 50 meter lang en 10 meter hoog en met een capaciteit van maar liefst 45.000 katernen per uur, moest in 3 maanden overgezet worden. Een project dat normaliter een doorlooptijd heeft van 12 maanden. Thomas Spekschoor: “Het was een hele uitdaging en er werd veel gevraagd. Maar het is goed verlopen. We waren op tijd klaar en tijdens de eerste productie werkte alle aangelegde voorzieningen perfect.”
En zo hebben Senefelder Misset en Actemium samen voor meer hete vuren gestaan. Het pand aan de Mercuriusstraat bevat meer dan 20 productiemachines en dat vraagt wat van het vermogen dat er is. De nieuw benodigde voedingen vanaf de juiste verdelers halen en de bekabeling specifiek berekenen en aanleggen, vraagt de nodige kennis en ervaring. Actemium heeft daar van de adviesfase tot aan de onderhoudsfase in voorzien.

Actemium schakelde snel voor ons: Een compleet team van technische mensen stond in no-time klaar om te starten.

Thomas Spekschoor, Technisch Directeur 
Senefelder Misset

Verduurzaming

Slimmer en efficiënter werken spelen een grote rol bij de verduurzaming. “Samen onderzoeken we hoe we de energie nauwkeurig kunnen monitoren. Onderzoeken wat de beste oplossing is en weten hoe we dit aanvliegen, is de volgende uitdaging.”

“Alle installatiewerkzaamheden vragen een grote mate van zelfstandigheid, wat weer scheelt voor onze mensen van de technische dienst. Aan Actemium kunnen we een opdracht meegeven en hebben we de zekerheid dat de opdracht ook op die wijze wordt uitgevoerd. En dat is een groot goed!”, deelt Thomas Spekschoor tevreden.

 

Regie in eigen handen

In 2008 heeft Thomas Spekschoor zelf meegewerkt aan een investeringsprogramma waarbij een uitbreiding plaatsvond naar maar liefst 5.500 m2 met onder andere een 64 pagina’s rotatiepers. “Dit is een belangrijke investering geweest voor de toekomst van het bedrijf. Senefelder Misset kent roerige tijden maar is op tijd overgenomen en heeft na een doorstart als nieuw bedrijf weer het vertrouwen van onder andere haar klanten weten te winnen. Door het behalen van een Known Consignor certificaat kan Senefelder Misset de zendingen met luchtvracht naar het buitenland nu zelf inklaren.” Zo heeft ze de regie in eigen handen waardoor er een beduidend kortere doorlooptijd is. En dat kan Senefelder Misset toevoegen aan haar lijst om een goed performance te kunnen blijven leveren.

Weer een klant met een positief toekomstperspectief, waar Actemium zich de huisinstallateur mag noemen.

De Lithoman 2, een 64 pagina pers van 50 meter lang
De Lithoman 2, een 64 pagina pers van 50 meter lang
Heb je vragen over bovenstaande artikel of over elektrotechnische installaties?
Servaas Wiendels
Client Manager - Actemium
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 09
Bekijk onze Klantverhalen

Actemium werkt voor: Royal FrieslandCampina, Mars Incorporated, Danone, Arla Foods, Cargill, Delicia, Aviko, Groupe Bel, Avebe, DVNutrition