Home Building Technologies Nieuws Ken jij alle uitbreidingsrisico’s in ‘jouw’ gebouw?
Voorkom verrassingen

Ken jij alle uitbreidingsrisico’s in ‘jouw’ gebouw?

Building Technologies tag corner

Als hoofd technische dienst of facilitair manager is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de actuele regelgeving rondom de veiligheid van jouw gebouw. Medewerkers willen zich in hun werkomgeving veilig kunnen voelen. Er zelf niet over na hoeven te denken. Met welke stappen in het proces naar meer veiligheid en meer energiebesparing moet je rekening houden?

Toekomstplannen

Heeft jouw organisatie plannen om uit te breiden, dan zijn de belangen van de verschillende stakeholders niet alleen groot maar ook divers. Het belang van de inkoper is weer heel anders dan die van de medewerker die bijvoorbeeld aan de lopende band staat. Het hoofd technische dienst zit er vaak midden tussen. Hoe houd je rekening met alle wensen en eisen? Hoe pak jij dat aan als de belangen zover uiteen lopen?
Alvorens aan de slag te gaan met uitbreidingen zijn revisietekeningen die up-to-date zijn wel een must. Zonder deze tekeningen is er veelal onduidelijkheid over de aansluitingen. En steeds meer vraagt, en in sommige gevallen verplicht de verzekeringspartij zelfs om de revisietekeningen op orde te hebben.


Uitbreidingen zijn moeilijk uit te voeren zonder revisie tekeningen.

Er is geen zicht op wat er überhaupt mogelijk is qua uitbreiding van verdelers, data en brandmeldinstallatie.

Wat nu?

Wel of niet voldoende werkende installaties

Verouderde brandmelders, na uitbreiding onvoldoende brandmelders en/of onduidelijkheid over de juiste aanleg van een brandmeldsysteem in een hygiënische omgeving. Het zijn allemaal vraagstukken die op zich al behoorlijk specialistisch zijn en tel daar de veranderde regelgeving en de eisen van de verzekeraar ook nog eens bij op. De behoefte aan verbeteren, optimaliseren en waarborgen is groot, maar er moet tenslotte ook rekening gehouden worden met de kosten. Kosten die kunnen oplopen door eventuele verrassingen achteraf of door meerwerk als niet alles is voorzien. Veelal wordt er gekozen om met een specialist in zee te gaan die al deze werkzaamheden voor je organisatie uitvoert. Wat is in dat geval voor jou belangrijk? In welke fases van het proces wordt de uitvoerende partij ingezet? En ga jij voor kwaliteit?

Wil je de risico’s van de brandveiligheid binnen jouw bedrijf checken? Wil je je Programma van Eisen nog eens onder de loep nemen en/of wil je nagaan of je aan de NEN-normen voldoet? Download dan de whitepaper en ontdek of de brandmeldinstallatie in jouw gebouw aan de veiligheidseisen voldoet. 

Check de risico’s van een brandmeldinstallatie in jouw gebouw

Om zeker te zijn dat de brandbeveiliging voldoet aan de gestelde eisen zal deze met regelmaat moeten worden geïnspecteerd. Uitgangspunten hiervoor zijn vastgelegd in het bouwbesluit en het PvE (Programma van Eisen).

Wil je meer zekerheid of de bestaande brandmeldings- en ontruimingsalarminstallatie voldoet aan de eisen? Wil je je meer verdiepen in welke brandmeldinstallatie past in werk- of productieomgeving? Download de whitepaper ‘Check de risico’s van een brandmeldinstallatie in jouw gebouw’

Download de whitepaper en ontdek of de brandmeldinstallatie in jouw gebouw voldoet aan de veiligheidseisen.

5 stappenplan brandmeldinstallatie

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.