Home Consultancy Nieuws & Blogs Actemium: jouw innovatieve allround-partner op energiegebied
De digitale snelweg naar een duurzame productieomgeving

Actemium: jouw innovatieve allround-partner op energiegebied

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Als productiebedrijf op zoek naar een partner voor je energietransitie? Actemium staat voor je klaar! Samen met onze ketenpartners helpen wij jou op basis van data meer energie-efficiënt te gaan produceren. Wij zijn van a tot z jouw adviseur op het gebied van energie en data en kunnen de technische oplossingen realiseren die jij nodig hebt om te verduurzamen.

Datafundament

Je energietransitie is een digitale transitie. Het begint met de implementatie van een (data)platform om energiedata te combineren met data uit je productieproces zodat deze beschikbaar is voor visualisaties en analyse. Als merken van VINCI Energies hebben Actemium en Omexom dit platform al bij tal van productiebedrijven geïmplementeerd. Hierdoor kunnen zij hun energieverbruik continu monitoren en indien nodig bijsturen. Welke assets in hun fabriek verbruiken veel energie en hoe komt dit? Wat zijn maatregelen die ze kunnen nemen om het energieverbruik terug te dringen?

Data & Energie - Stappenplan

Van inzicht naar stappenplan

Onze aanpak? Wij brengen eerst in kaart waar jij al staat in je energietransitie. Met onze CO2-reductietool inventariseren we binnen een aantal dagen de verbeterpunten binnen jouw bedrijf. Vervolgens maken we een 5-jarenplan voor de stapsgewijze implementatie van de technologie die je nodig hebt om je energiedoelstellingen te behalen. Onder meer een MES/MOM-systeem en intelligente energiemeters spelen hier een rol in. Denk echter als kortermijnoplossing ook aan elektrificatie. Omexom kan hierbij helpen door uit bestaande trafo’s en kabelinfrastructuur meer capaciteit te halen. Wij werken met energiemanagement-oplossingen van gerenommeerde leveranciers en hebben een database aan energie-verlagende maatregelen.

Data-Driven Energiemanagement

Tijdens ons event over Data-Driven energiemanagement presenteerde we onze visie op fabrieksverduurzaming, met een belangrijke rol voor het onderwerp data. Ook aan de orde kwamen: transitie naar waterstof, energie management systemen, Unified Name Space en Artificial Energy.

Event Data-Driven Energiemanagement 29-11-2023 - Visual
Data & Energie - Fossil energy

Duurzame energiebronnen

Is je fabriek nog sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen? Wij helpen je over te stappen op duurzame energiebronnen. VINCI Energies staat wereldwijd bekend als een innovatieve speler op dit gebied. Hierbij kijken we ver vooruit. Naast zonne- en windenergie zal waterstof door zijn goede opslag- en transportmogelijkheden op de lange termijn een grote rol gaan spelen in de energietransitie. Samen met partners ontwikkelen wij software voor het automatisch produceren van groene waterstof.

Subsidie en regelgeving

Vanuit onze samenwerking met deskundige ketenpartners kunnen wij je vertellen van welke subsidiemaatregelen jij gebruik kunt maken bij je energietransitie. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de voor jou gerealiseerde oplossingen (blijven) voldoen aan de geldende wet- en regelgeving! Na de inbedrijfstelling houden wij je systemen cyber secure en up-to-date. Zo blijft technologie je energiedoelstellingen ook in de toekomst optimaal ondersteunen.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.