Home Consultancy Nieuws & Blogs Jouw fabriek als asset in het energie grid
Welke oplossing past het beste?

Jouw fabriek als asset in het energie grid

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

De energietransitie is een uitdaging die geen enkel productiebedrijf in z’n eentje kan oplossen. Er komt dan ook heel wat bij kijken als je meer duurzaam wilt gaan produceren. De basis is een (data)platform om energiedata te combineren met data uit je productieproces zodat deze beschikbaar is voor visualisaties en analyses. Technologie voor het managen van je energiestromen is ruimschoots verkrijgbaar, maar de vraag is welke oplossing bij jouw organisatie past.

Grip op energie

In het huidige, decentraal georganiseerde energielandschap wil je optimaal grip op energiebeheer. Slim gebruik maken van daluren om energie-intensieve onderdelen van je productieproces op te starten. Wellicht ook zelf energie opwekken en overschotten opslaan, salderen of verhandelen. Zodat je fabriek naast een productielocatie een flexibele asset wordt in het energienetwerk van de toekomst. 

Data-Driven Energiemanagement

Tijdens ons event over Data-Driven energiemanagement presenteerde we onze visie op fabrieksverduurzaming, met een belangrijke rol voor het onderwerp data. Ook aan de orde kwamen: transitie naar waterstof, energie management systemen, Unified Name Space en Artificial Energy.

Event Data-Driven Energiemanagement 29-11-2023 - Visual

Kennisintensief traject

De energietransitie kan zorgen voor grote financiële-, technologische- en organisatorische uitdagingen. Dan wil je te maken hebben met een netwerk van partners dat je kan helpen met steunmaatregelen die de overheid biedt, die de technologische kennis heeft om systemen met elkaar te integreren en een visie heeft die jouw energietransitie volledig kan ondersteunen. 

Data & Energie - Together

Kennispartner

Ben je op zoek naar een partner die je hierin kan ondersteunen? Lees in onze volgende blog hoe de merken van VINCI Energies, zoals Actemium, jouw energietransitie tot een succes maken: inzichtelijk, vlot, weldoordacht en perfect afgestemd op jouw strategische doelen voor de korte, maar zeker ook de lange termijn! 

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.