Home Consultancy Nieuws & Blogs Waar staan jullie in je energietransitie?
Ondersteuning bij energievraagstukken

Waar staan jullie in je energietransitie?

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Streven jullie als productiebedrijf naar operational excellence? Dan is energie-efficiëntie hoogstwaarschijnlijk een van jullie strategische doelstellingen. Omdat het goed is voor het milieu en de portemonnee. Maar ook omdat jullie willen voldoen aan de wet- en regelgeving op energiegebied. 

Wet- en regelgeving

Misschien zijn jullie al bij wet verplicht om jullie energieverbruik te monitoren en energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Vallen jullie nog niet onder deze verplichting? Houd er dan rekening mee dat dit in de toekomst wel het geval kan zijn. Vanuit de ambitieuze Europese klimaatdoelstellingen wordt de wet- en regelgeving op energiegebied steeds verder aangescherpt. Dit is ook precies wat jongere generaties met het oog op een duurzame toekomst van ons verwachten. 

Data & Energie - Manage

License to operate

Het energievraagstuk wordt daarmee steeds bepalender in de license to operate van productiebedrijven. Hoe maken jullie je organisatie toekomstbestendig? Het begint met inzicht in het energieverbruik van jullie productie-assets. Moderne softwareoplossingen kunnen hierbij helpen. Moderne softwareoplossingen produceren een schat aan data die gebundeld dient te worden op een centrale plek om nog duurzamer te gaan produceren. Misschien kunnen jullie restwarmte hergebruiken? Onderdelen van de productie elektrificeren of overstappen op energie uit zon, wind of zelfs waterstof? 

Data-Driven Energiemanagement

Tijdens ons event over Data-Driven energiemanagement presenteerde we onze visie op fabrieksverduurzaming, met een belangrijke rol voor het onderwerp data. Ook aan de orde kwamen: transitie naar waterstof, energie management systemen, Unified Name Space en Artificial Energy.

Event Data-Driven Energiemanagement 29-11-2023 - Visual
Data & Energie - CO2

Van a tot z

Er is tegenwoordig een grote hoeveelheid technologie om de energietransitie van productiebedrijven te ondersteunen. Maar welke oplossingen passen het beste bij jullie organisatie? Van welke stimuleringsmaatregelen kunnen jullie gebruik maken? Vragen die wellicht niet tot jullie core business behoren. Wat te denken van een partner die jullie energietransitie van a tot z begeleidt? Lees hierover meer in onze volgende blog! 

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.