Home Consultancy Nieuws & Blogs Met MOMS as a Service (MaaS) realtime en overal jouw productie performance beschikbaar
Data geeft inzicht

Met MOMS as a Service (MaaS) realtime en overal jouw productie performance beschikbaar

Consultancy tag corner Food tag corner MES / MOMS tag corner

Hoe geweldig zou het zijn als je realtime jouw productiedata beschikbaar hebt! Eigenlijk zou je jezelf de vraag moeten stellen: ‘Wat is de huidige performance van mijn productieproces en of machines?’ Kun je deze vraag binnen 10 seconden beantwoorden? Zo niet, dan kan MOMS as a Service (MaaS) je hierbij van dienst zijn.

MOMS as a Service geeft realtime jouw productieperformance weer, waar je ook bent. Van productieproces of machine tot aan energieverbruik, stilstanden en productiehoeveelheden. De kans is groot dat al deze data al automatisch wordt opgeslagen. De kans is ook groot dat je elke dag of week een mooie rapportage in jouw mailbox krijgt. Maar heb je wel de juiste Key Performance Indicators (KPI’s) gedefinieerd die je voortijdig kunnen waarschuwen dat er iets mis dreigt te gaan? Je wilt dit graag vooraf weten en niet na een week in een rapport lezen wat er fout is gegaan.

MES dashboard

Hoe helpt MaaS jou?

Waarschijnlijk is er al (historische) data beschikbaar van jouw proces. Zo niet, dan zal na implementatie van MaaS de data worden opgeslagen in een database. De data geeft inzicht of met de huidige installatie de productie verhoogd kan worden en welke bottlenecks (veroudering, slijtage, logistieke problemen) zich in jouw productieproces bevinden. Het toepassen van predictive (voorspellend) onderhoud of zelfs prescriptive (voorschrijvend) onderhoud, speelt in de toekomst een steeds belangrijkere rol. Ook IoT-toepassingen zoals bigdata, app’s, 3D-presentaties en mobile devices, vinden steeds vaker en sneller een weg in het huidige productielandschap. MaaS sluit hier uitstekend op aan. MaaS is op de toekomst voorbereid.

Laat je inspireren!
Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten tijdens één van onze evenementen.

Hoe kun je gebruik maken van MaaS?

Actemium heeft diverse specialisten met vele jaren ervaring in het adviseren over en analyseren van jouw productieproces. Dit doen we voor branches als de voedingsmiddelenindustrie, de diervoedingsindustrie, de chemische en farmaceutische industrie en in de logistieke sector. Dit kunnen totale productie-of transportlijnen zijn of standalone machines (bv een verpakkingsmachine).

Monitoren van machine- of procesinformatie is vaak een probleem. Bijvoorbeeld doordat er geen connectie gemaakt kan worden met een machine of proces.  Soms is de software beveiligd of is er geen aansluiting aanwezig. Er zijn ook situaties denkbaar waar speciale interfaces gemaakt moeten worden. Actemium zorgt er met MaaS voor dat alle benodigde informatie beschikbaar komt en inzichtelijk wordt.

Onze MaaS-aanpak bestaat uit 5 stappen: inventariseren, collecteren, monitoren, analyseren en rapporteren.

  • Inventariseren: het in kaart brengen van processen, interviewen van medewerkers, scoop afbakening, KPI’s bepalen en planning opstellen.
  • Collecteren: bestaande (historische) data verzamelen.
  • Monitoren: realtime visualiseren van proces- en/of machinedata, inclusief feedback van medewerkers vastleggen.
  • Analyseren: data analyseren, correlatie vastleggen, Root Cause Analyse.
  • Rapportage: resultaten presenteren in rapporten en/of op dashboards (realtime).

Indien er geen mogelijkheid is om een connectie met jouw proces of machine te maken, hebben wij voor jou toch de oplossing om de informatie standalone te verzamelen. Hiervoor is geen koppeling met jouw netwerk nodig. De (cyber) security is gegarandeerd en de data blijft van jou.

Actemium werkt met gerenommeerde partners samen, zoals met Parsec, Innius (Software As a Service) en Wonderware. Samen bieden wij jou een totaaloplossing. Onze consultants helpen graag om jouw performance te verbeteren.

Wil je meer informatie over ons MaaS-concept of wil je de eerste maand gratis gebruik maken van de Actemium MaaS-tool? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.