Home Data Analytics Nieuws en blogs Doelgericht digitaliseren? Denk vanuit je business drivers!
Creëer eerst overzicht
Doelgericht digitaliseren? Denk vanuit je business drivers!
Consultancy tag corner Data Analytics tag corner

Je klanten worden veeleisender ten aanzien van kwaliteit, kosten en logistiek. Wet- en regelgeving wordt strenger en de schaarste aan technisch geschoold personeel loopt op. Heb je als plantmanager het idee dat digitalisering je kan helpen op deze uitdagingen te reageren, maar vraag je je af hoe je dit aanpakt? Denken vanuit je business drivers is de eerste stap in jouw digitale transformatie.

Er liggen heel wat targets op je bordje. Als plantmanager moet je dan ook alle facetten van je productieplant(s) coördineren. Van productieplanning- en -stabiliteit tot kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Een zo hoog mogelijke output tegen zo laag mogelijke kosten.

Business drivers in kaart

Al enkele jaren word je om de oren geslagen met klinkende termen als Big Data, Artificial Intelligence (AI) en (industrial) Internet of Things (iIoT). Heb je het idee ‘iets te moeten doen’ met digitalisering, maar weet je niet waar je moet beginnen of wat het je kan opleveren? Maak de digitale transformatie dan behapbaar voor jouw organisatie. Voorkom misinvesteringen door vanuit je business drivers te denken. Uit onderzoek is gebleken dat 63% van de digitaliseringsinitiatieven faalt vanwege het ontbreken van een business case. Niet techniek, maar wel jouw business drivers zijn het vertrekpunt voor je digitale reis.

63% geen goede Business Case

Bron: PWC en Mainnovation

Efficiënter en productiever worden?

Als productiebedrijf ben je actief in een uitdagende omgeving. Consumenten hebben hoge verwachtingen. Wat we vandaag (online) bestellen, willen we uiterlijk morgen in huis hebben. We zijn gewend aan veel productvariatie en voortdurende productinnovatie. Je wil efficiënter worden en meer productie kunnen draaien. Breng in kaart wat jouw business drivers zijn en maak van daaruit de vertaalslag naar wat er in jouw bedrijf moet gebeuren/veranderen. Onderzoek ook in hoeverre je voldoet aan de huidige en toekomstige wet- en regelgeving. Zo moet je in het kader van de energietransitie je energieverbruik monitoren en aantoonbaar reduceren. Weet jij al waar jouw kansen liggen om duurzamer te produceren en minder CO2 uit te stoten?

Blog: Een roadmap voor jouw digitale transformatie
Data Analytics

Als plantmanager ken je je business drivers. Je weet waar je naartoe wil. Digitalisering kan je helpen je doelen te bereiken. Maar zijn de randvoorwaarden al ingevuld? Hoever sta je nu al op technologisch vlak?

Van inzicht naar business case

Creëer voor je gaat investeren in digitalisering eerst overzicht. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Waar zit je grootste verbeterpotentieel? De antwoorden op deze vragen leveren input voor een business case en een geschikte methodiek voor jouw digitale transformatie. Zo kun je in een volgende stap snel de juiste randvoorwaarden creëren.