Home Data Analytics Nieuws en blogs Structuur helpt je doelen te bereiken
Constructief met data aan de slag

Structuur helpt je doelen te bereiken

Consultancy tag corner Data Analytics tag corner

Jouw organisatie weet perfect waar ze over enkele jaren wil staan en verzamelt de data die nodig zijn om haar doelstellingen te bereiken. Waarom levert jullie data-analyse dan toch betrekkelijk weinig op? Vraag je eens af of de manier waarop jullie data verwerken voldoende gestructureerd is.

Als je data verzamelt heb je waarschijnlijk ook de nodige tools om deze te analyseren. Dashboard hier, dashboard daar. Toch levert het maar weinig toegevoegde waarde op. Kan het zijn dat jullie te veel met stand alone oplossingen werken? 

Kracht van combineren

Data komen uit alle hoeken van je bedrijf. Om ze optimaal te kunnen benutten, moet je ze kunnen combineren. Veel bedrijven verzamelen data in allerlei losse omgevingen met ieder hun eigen analysetools. Oplossingen om dashboards te maken zijn er dan ook te over, maar deze zijn vaak ontoereikend voor complexe analyses. De reden: ze werken met data uit slechts één bron. Echte oplossingen voor Industry 4.0 halen hun kracht uit het combineren van databronnen. Een industrieel dataplatform, ook Plant Unified Namespace genaamd, zou het centrum of de motor van Industry 4.0-proposities moeten zijn.

MES dashboard

Hoe breng je meer structuur aan in jullie data-analyse?
Is jouw bedrijf ook op weg naar een digitale transformatie om concretere resultaten te behalen uit de
verschillende data? Een industrieel dataplatform helpt je om de juiste doelstellingen te bereiken. Onlangs hebben we een webinar georganiseerd over dit onderwerp, kijk het webinar terug en kom hier meer over te weten.

Eastman

Hoe werkt een industrieel dataplatform?  

Op een industrieel dataplatform worden alle data verzameld uit de vele bronsystemen binnen je bedrijf. Je systemen praten niet meer direct met elkaar, maar alleen met het platform. Zo worden alle data uit je systemen bijeengebracht in een logische structuur die voor iedere medewerker te begrijpen is. In plaats van te zoeken naar informatie op verschillende plekken werken jullie toe naar één versie van de waarheid.  

Minder point-to-point 

Een industrieel dataplatform elimineert de point-to-point-interfaces tussen je systemen, die vaak zeer complex en voor verschillende doelstellingen ontwikkeld zijn. Het onderhouden en uitbreiden van een dergelijke structuur is tijdrovend en kostenintensief. Ondersteunende afdelingen hebben er vaak een dagtaak aan! Medewerkers van de helpdesk lopen constant brandjes te blussen omdat data niet van A naar B is gegaan en daardoor niet terug te zien is in rapportages. Datastromen zijn complex en amper nog te monitoren en onderhouden. Wat er uiteindelijk toe leidt dat jouw digitale transformatie een teleurstelling wordt. 

Sneller en goedkoper 

Door te kiezen voor een industrieel dataplatform is slechts één interface per systeem nodig om data uit te wisselen. Je kunt sneller en goedkoper nieuwe systemen en oplossingen toevoegen. Deze hoeven immers niet te communiceren met tientallen andere oplossingen, maar alleen met het industrieel dataplatform.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.