Home Improvement Nieuws & Blogs Transformeer productiedata in mogelijkheden met Power BI
POWER BI GEEFT INZICHT IN PRODUCTIECYCLUS

Transformeer productiedata in mogelijkheden met Power BI

Improvement tag corner

Het gebruik van gegevens om uw processen te optimaliseren is in de huidige tijd onmisbaar. Toch merken we van tijd tot tijd dat productieomgevingen een verborgen goudmijn hebben: niet alleen wat er wordt geproduceerd, maar ook wat er tijdens het proces is gebeurd.

Power BI-dashboard voor productie-analyse bij Premier Nutrition

Een van de tools binnen het Manufacturing Improvement Team is Microsoft Power BI. Power BI is een interactief hulpmiddel om gegevens te visualiseren. De gevisualiseerde gegevens hoeven niet per se verkoopgegevens te zijn, het kan ook een verzameling van uw productiegebeurtenissen zijn. Door de productiegegevens automatisch over te zetten naar Power BI, is het mogelijk om de gegevens om te zetten in grafieken die gemakkelijker te interpreteren zijn voor de belanghebbenden. Dit kan bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van uw productieomgeving.

Samen met Premier Nutrition in Fradley Park hebben we gewerkt aan de implementatie van een Power BI-dashboardoplossing. Voor Premier Nutrition, producent van diervoeding, staat productveiligheid voorop. Om te kunnen zien wat er tijdens een productiecyclus is gebeurd en dat in kaart te brengen met de resultaten van de kwaliteitscontrole, is van onschatbare waarde. Bijvoorbeeld om te zien welke alarmen er tijdens een productiebatch zijn opgetreden en hoe dit de output van die dag heeft beïnvloed.

Als bedrijf dat streeft naar operationele uitmuntendheid, maakte Power BI al deel uit van de tooling van Premier Nutrition in de kantooromgeving. Het toevoegen van de productiegegevens was de logische volgende stap. Martin van Malten: “Premier Nutrition had al een eigen private cloudomgeving, dus besloten we een configureerbare interface te maken waarmee we kunnen kiezen welke productiedata aan hun huidige Power BI-tooling kan worden toegevoegd. Dit brengt IT en OT samen zonder afbreuk te doen aan de aanwezige Cybersecurity maatregelen.”

Power BI
Power BI

De getoonde cijfers zijn fictief.

Meer weten over het verbeteren van
je productieomgeving?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om je huidige goudmijn met gegevens te gebruiken om meer inzicht te krijgen in jouw productieomgeving? Of heb je vragen over dit onderwerp?

Neem een kijkje op onze Improvement pagina voor meer informatie over onze diensten.
Of vul onderstaand contactformulier in.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.