Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Loftware stopt support voor NiceLabel 2019
Upgrade jouw Nicelabel labelprintsoftware op tijd!

Loftware stopt support voor NiceLabel 2019

Logistiek tag corner

Eind 2024 stopt Loftware de ondersteuning voor NiceLabel 2019. Gebruik jij nog NiceLabel labelprintsoftware versie 2019 of lager? Dan adviseren we je om op tijd te upgraden naar Loftware Nicelabel 10 of Loftware Nicelabel Cloud. Zo blijf jij veilig en zorgeloos werken. En profiteer je van de nieuwste mogelijkheden.

NiceLabel 2019 end of support

Na 31 december 2024 levert Loftware geen ondersteuning meer voor NiceLabel versies 2019, 2017 en lager. Na die datum brengt Loftware dan ook geen beveiligingsupdates meer uit en zal Loftware geen ondersteuning meer bieden mochten er onverhoopt incidenten optreden. Ook is het niet meer mogelijk om licenties uit te breiden, bijvoorbeeld voor extra printers.

Stap daarom nu over op Loftware Nicelabel 10. De licentie daarvoor is gratis, als je een Software Maintenance Agreement (SMA) hebt.

Loftware NiceLabel stopt support

Upgrade voor 19 maart zonder SMA naar NiceLabel 10

Heb je geen SMA? Koop dan voor 19 maart 2024 een licentie voor een versie-upgrade van NiceLabel 2017 of 2019 naar NiceLabel 10. Daarna is dit niet meer mogelijk. De echte installatie van NiceLabel 10 hoef je nog niet voor die datum te doen. Plan de overstap dan wel in voor een geschikt moment, later dit jaar.

Wacht je tot na 19 maart? Dan is het niet meer mogelijk om je licenties te upgraden of uit te breiden en moet je volledig nieuwe licenties kopen. 

Nicelabel (on premise) voortaan op subscription basis

Vanaf 19 maart biedt Nicelabel nieuwe licenties alleen nog aan als abonnement, met een minimale looptijd van drie jaar. Als je geen SMA contract hebt, geldt dit ook voor licentie uitbreidingen van jouw bestaande printapplicaties. Maak je gebruik van Nicelabel 10 en heb je wel een SMA? Dan kun je voorlopig nog licentie uitbreidingen en upgrades aanschaffen, zoals voorheen.

Stap over op Loftware NiceLabel Cloud

Een alternatief is om nu te kiezen voor Loftware NiceLabel Cloud. Daarmee weet je zeker dat je altijd in de meest recente versie werkt en profiteert van de nieuwste functionaliteiten en veiligheidsupdates. Licenties voor Nicelabel Cloud sluit je sluit je voor een of meerdere jaren af.

Actemium begeleidt upgrade

Wij adviseren je dringend om over te gaan op een nieuwe versie van NiceLabel. De upgrade naar Loftware NiceLabel 10 is in de meeste gevallen eenvoudig, want deze versie is backward compatible met NiceLabel 2019.

Werk je met een oudere versie dan NiceLabel 2019? Dan is de overstap naar NiceLabel 10 mogelijk iets complexer. Toch adviseren we je ook in dat geval om over te stappen. Zo blijf je veilig werken en garandeer je de continuïteit van jouw operatie.

Kun je ondersteuning of begeleiding bij de upgrade gebruiken? Dan staan wij voor je klaar.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.