De voordelen van een ervaren inbedrijfstellingsteam
Tijdens een onderhoudstop in een plant moet er meestal veel gebeuren. Het komt dan voor dat de eigen technische dienst niet of niet volledig beschikbaar is. Dit kan leiden tot spannende situaties of niet ingecalculeerd productieverlies. Dat hoeft niet, want productiebedrijven kunnen gebruikmaken van de inbedrijfstellingsteams van Actemium. Voor onderhoudstops, voor migratie naar een ander besturingssysteem én voor nieuwbouw.
Welke voordelen bieden deze teams de technisch en commercieel verantwoordelijken van een productiebedrijf? Michel Pietersen en Onno Hoogesteger van het commissioning team geven antwoord.
De optelsom van brede expertise en aanvullende competenties
Michel, senior projectleider E&I bij Actemium, beschrijft de kwaliteiten van de leden van inbedrijfstellingsteams. “De teamleden bezitten elkaars aanvullende competenties, hebben veel expertise, zowel op het gebied van elektrisch als van instrumentatie. Bijna allemaal hebben ze een service-achtergrond.
Ze komen op veel locaties en zijn daardoor bekend met alle mogelijke systemen. Anders gezegd: weinig zaken zijn hen vreemd en ze beschikken over een groot analytisch en oplossend vermogen.
Problemen lossen ze op in samenspraak met de klant, daarbij kunnen ze ook engineer-technische kennis inbrengen.”
Grote toewijding en een passie voor techniek
Wat ook belangrijk is: de teamleden communiceren helder met de klant, met elkaar en met de andere betrokken partijen. “Bovendien bezitten ze een sterke mentaliteit”, vertelt Onno, Commissioning Engineer bij Actemium. “Ze houden van techniek, werken zeer zelfstandig en zijn gedreven. Hun toewijding is groot: ze werken aan een project alsof het hun eigen klus is: ze zijn trots als een installatie goed en probleemloos draait. Ze zeggen nooit ‘het werkt niet’, maar ‘waarom werkt het niet?’ Vervolgens lossen ze het snel op.”
Commissioning teams voor onderhoudstops
Uiteraard beschikt een productiebedrijf over een eigen technische dienst en operators; professionals die de installaties en processen door en door kennen. Maar zoals gezegd: tijdens een onderhoudstop moet er heel veel gebeuren en vaak gaan andere processen in de fabriek gewoon door. Dus, vaak is de eigen technische dienst niet of niet volledig beschikbaar. Dat hoeft niet tot spannende situaties of niet ingecalculeerd productieverlies te leiden, want productiebedrijven kunnen voor onderhoudstops al jaren gebruikmaken van de inbedrijfstellingsteams van Actemium.
Een totaaloplossing voor een soepele start-up
De klant wil in zo kort mogelijke tijd weer een zo efficiënt mogelijk draaiende plant hebben, een goede inbedrijfstelling is dus essentieel. Dan verloopt de start-up ook soepel. Hoe wordt dat gerealiseerd door Actemium? “Door een totaaloplossing te leveren vanuit een gedreven team dat alle benodigde competenties bezit, snel begrijpt wat bedoeling is en dat zelfstandig werkt. De klant heeft er geen omkijken naar en kan erop vertrouwen dat het goed komt”, zegt Onno.
Ook bij nieuwbouw en migratie naar een ander besturingssysteem
En deze aanpak werkt voor turnarounds, migratie én voor nieuwbouw? “Ja. En, bij nieuwbouw kan het voorkomen dat de klant nog niet over een eigen ingespeeld technisch team beschikt. In dat geval kan de klant dus ook optimaal profiteren van de kennis en ervaring van ons team. Daardoor kan de opdrachtgever, die veel heeft geïnvesteerd in de nieuwe fabriek, zo snel mogelijk de productie opstarten en onzekerheden voorkomen. Maar ook binnen een migratietraject, wanneer er dus overgestapt wordt op een nieuw besturingssysteem, kan een inbedrijfstellingsteam ondersteuning bieden.”
De brede expertise van een netwerkorganisatie
“Onze propositie kunnen we ook waarmaken omdat Actemium als netwerkorganisatie beschikt over heel veel en brede expertise. Niet alleen op het gebied van onderhoud en inbedrijfstelling, maar ook op het gebied van het ontwerpen en aanpassen van installaties en plants,” benadrukt Michel Pietersen nog even.
Meer weten over commissioning?
Anderen vinden dit ook interessant
Een goed netwerk – draadloos of niet – is de basis voor iedere logistieke operatie. Maar een bedrijfsnetwerk is al lang niet meer die ‘simpele’ basis. Je hebt veel keuze in oplossingen en intelligente netwerken. Accountmanager Christiaan Bruins: “Steeds meer klanten zien onze netwerkoplossingen niet langer als product, maar als een dienst, een managed network.”
Zelfsturende fabrieken die optimaal gebruik maken van bedrijfskennis zijn al realiteit. Deze laatste blog bespreekt de succesverhalen van klanten.