Home Maintenance Nieuws & Blogs Twee EHSS awards voor Actemium

Twee EHSS awards voor Actemium

Actemium is de vaste onderhoudspartner voor E&I-werkzaamheden bij SABIC in Bergen op Zoom. SABIC reikt al geruime tijd een EHSS Award (Environmental Health Safety & Security) uit. Met deze award wordt aandacht besteed aan de inspanningen die contractors verrichten om veiligheid- en/of milieuprestaties te verbeteren. Onlangs werden de resultaten van 2019 en 2020 gepresenteerd. Actemium viel maar liefst twee keer in de prijzen; in 2019 stond Actemium in haar klasse op de vierde plek en op lokaal niveau is over 2020 de eerste prijs behaald!

De award is normaliter een internationale prijs voor contractors die werkzaamheden uitvoeren op de sites van SABIC in Europa. Er wordt gemonitord op het aantal gewerkte uren, de ongevallen, het aantal trainingsuren, de meldingen van onveilige situaties, de geïnitieerde EHSS-programma’s en de overall performance. Van de 26 Europese contractors die in 2019 meededen aan het programma, behoorde Actemium tot de groep bedrijven die het best presteren op het gebied van veiligheid.

Actemium winnaar lokaal SHE programma

Vanwege Covid-19 kon het Europese EHSS-programma van 2020 niet doorgaan. Echter heeft SABIC op lokaal niveau de vijf contractors beoordeeld op de vooropgestelde criteria. Actemium behaalde de hoogste score en heeft daarmee de wisselbeker in ontvangst genomen.

Ivo Nouws is bijzonder goed te spreken over deze prestaties: “We hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, bij alles wat we doen. Ik ben trots op de groep die ik heb en ik ben blij dat het veiligheidsbewustzijn zo groot is. In 2019 hebben we een grote turnaround gehad waarbij we met 100 man op site waren. Dit heeft impact op de vaste groep, want er komen ineens veel mensen zonder site ervaring bij. Maar het is succesvol verlopen. In 2020 hebben we veel en zwaar constructiewerk gehad, waarbij we de veiligheid goed hebben weten te waarborgen. Ik ben dan ook erg blij met deze erkenning.

Een compliment aan onze collega’s van afdeling HSEQ is hier ook op zijn plaats. Zij hebben hard gewerkt aan de verbeterprogramma’s en de rapportages. Mede door deze proactieve inspanningen hebben we weer grote stappen gemaakt.”